06 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση του συλλόγου για την έναρξη των εγγραφών στα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία


Ο σύλλογος μας, με αφορμή την έναρξη των εγγραφών στα σχολεία και νηπιαγωγεία, καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, τους διευθυντές, τις διευθύντριες κι όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν τις δομές του δημόσιου σχολείου απέναντι σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης, που επιχειρείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το εκπαιδευτικό μνημόνιο και τον ΟΟΣΑ. Tα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, η πρόσβαση όλων των παιδιών στις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης, οι θέσεις εργασίας, η αποτροπή μετακινήσεων, η ανάγκη διορισμών και η αποτροπή της απόλυσης αναπληρωτών συναδέλφων είναι η πυξίδα του εκπαιδευτικού κινήματος τις μέρες των εγγραφών. Παλεύουμε συλλογικά και σε κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά:
  1. Να εγγράψουμε όλα τα προνήπια στο δημόσιο νηπιαγωγείο.
  2. Kαλούμε όλους τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των δημοτικών σχολείων, τις Προϊσταμένες και Προϊσταμένους των νηπιαγωγείων, να μη συμμετέχουν επ΄ ουδενί σε τριμελείς επιτροπές εγγραφών που μόνο στόχο έχουν να μετακινούν εγγραφέντες μαθητές από τα σχολεία που ανήκουν, ώστε να δημιουργηθούν πληθωρικά 25άρια τμήματα και να περικοπούν μαζικά θέσεις εργασίας. Ο σύλλογος μας δηλώνει αποφασισμένος να μπλοκάρει τη λειτουργία των παραπάνω επιτροπών.
  3. Να μη συναινέσουμε στην σύμπτυξη κανενός τμήματος που έχει παιδιά με αναπηρίες και διαγνώσεις. Σε κάθε τέτοια απόπειρα, ενόχληση ή εντολή από τη Διεύθυνση, ενημερώνουμε τα συλλογικά όργανα και τους γονείς, για να οργανώσουμε συντονισμένη παρέμβαση και ό,τι άλλο χρειαστεί για την αποτροπή κάθε τέτοιας εξέλιξης.
  4. Με συλλογική κατεύθυνση και με συνδικαλιστική κάλυψη από το σύλλογό μας και τον κλάδο, να ενθαρρύνουμε και να ενημερώσουμε με κάθε τρόπο όλους τους γονείς, προκειμένου να εγγράψουμε στο ολοήμερο όλα τα παιδιά που το επιθυμούν οι οικογένειες τους, ανεξάρτητα από τις λεόντειες προϋποθέσεις που τίθενται στις εγκυκλίους. Κι αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται, να συνοδέψουν την αίτηση με μία υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει: « …είμαι περιστασιακά εργαζόμενος/η και θα προσκομίσω τα δικαιολογητικά που απαιτούνται εν καιρώ…».
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε σύσκεψη τους διευθυντές/ ντριες των δημοτικών σχολείων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων την Τρίτη 8/ 5 στο 5ο Δ.Σ στις 19:30.