22 Σεπτεμβρίου 2019

Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη Όλοι στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου (Συγκέντρωση στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου στις 10: 30). Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. να βάλει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο!
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατέθεσε νομοσχέδιο με τίτλο «Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο» το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου συνδικαλιστικών Οργανώσεων και τη διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες απόφασης για απεργία. Η ωμή επέμβαση στη δράση και στη λειτουργία των συνδικάτων από τη μεριά της κυβέρνησης της Ν.Δ., συνέχεια των απεργοκτόνων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ:

Α. Επιχειρεί την καθιέρωση ηλεκτρονικού μητρώου για τα συνδικάτα που σημαίνει γενικευμένο φακέλωμα συνδικάτων και συνδικαλιστών για λογαριασμό τους κράτους και της εργοδοσίας.

Β. Προβλέπει καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την κήρυξη απεργίας από ένα σωματείο καταργώντας τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων

Στην ουσία, η κυβέρνηση επιχειρεί ένα συντριπτικό πλήγμα στο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκοντας τον απόλυτο αφοπλισμό του ώστε να μπορεί να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντιδράσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα μήνα πριν, στο νόμο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου με την τροπολογία Βρούτση καταργήθηκε το βάσιμο του λόγου απόλυσης του εργαζομένου, ως απαραίτητο στοιχείο για το έγκυρο της απόλυσης. Η κυβέρνηση χτυπά τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα από τη μία και λύνει τα χέρια της εργοδοσίας από την άλλη. Ετοιμάζει το έδαφος των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης και της “αυτονομίας” της σχολικής μονάδας καθώς και της παράδοσης κάθε δημόσιου αγαθού σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καλούμε σε διαρκή συντονισμό των σωματείων σε δημόσιο και ιδωτικό τομέα με στόχο την ανατροπή του νομοσχεδίου . Όλοι / ες στον απεργιακό αγώνα την Τρίτη 24/9 .