25 Σεπτεμβρίου 2019

Για το ειδικό νηπιαγωγείο και πάλι !


Το Δ.Σ του συλλόγου μας μαζί με τους γονείς των μαθητών μας και τους ίδιους τους μαθητές μας συναντήθηκε σήμερα με τις δημοτικές αρχές του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης για το ζήτημα της στέγασης του ειδικού νηπιαγωγείου .
Ο Δήμος Σύρου έδειξε τη διάθεση να δώσει σε βάθος χρόνου μόνιμη λύση στο ζήτημα των δημόσιων δομών ειδικής αγωγής στο νησί . Προς το παρόν, προκρίνει την προσωρινή εγκατάσταση του ειδικού νηπιαγωγείου στους χώρους του δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού- τις οποίες εμείς κρίνουμε πλήρως ακατάλληλες, όπως έχουμε ήδη τοποθετηθεί σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας - και μετέπειτα στην ενοικίαση χώρου ή στη χρήση προκάτ αίθουσας σε υπάρχουσα σχολική μονάδα. Εμείς βάλαμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την έστω προσωρινή λειτουργία του ειδικού νηπιαγωγείου, καθώς χωρίς αυτές δεν μπορεί να λειτουργήσει σχολική μονάδα για παιδιά με ειδικές ανάγκες . Σε αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν θα δεχτούμε κανένα εκβιασμό !

Υπό αυτούς τους όρους, οι απειλές της διοίκησης της εκπαίδευσης, και ειδικά της σημερινής περιφερειακής εκπαιδευτικής διοίκησης Ν.Αιγαίου, η οποία φέρει τεράστιες ευθύνες για το κλείσιμο του ειδικού νηπιαγωγείου και το “εικονικό” άνοιγμα του φέτος είναι το λιγότερο προκλητικές . Θα μας βρουν απέναντι . Δεν ταιριάζουν " επιθετικές συμπεριφορές" με τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου από τους εκπαιδευτικούς του. Θα επανέλθουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα, αν επιμένει η διοίκηση της εκπαίδευσης και συνεχίσει την πολιτική του βοναπαρτισμού.

Και ένα ακόμη σχόλιο για την κα Γκίκα, γ.γ γραμματέα του υπουργείου Παιδείας . Ήρθε στη Σύρο . Αφήνουμε στην άκρη ότι ήρθε στο νησί και δεν θέλησε να δει τα εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής . Προτίμησε να συμμετάσχει απλά στη φιέστα μιας ιδιωτικής επιχείρισης που άνοιξε το ιδιωτικό εκπαιδευτικό μαγαζάκι της . Ο καθένας / μια με τις ταξικές του/της επιλογές . Άλλοι /ες με το δημόσιο σχολείο των μορφωτικών αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας, άλλοι / ες με την ιδιωτικοποίηση και τους σχολάρχες. Υπάρχει όμως και μια δημόσια δήλωση της κα Γκίκα “ Ξεκίνησα από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σύρου. Ο λόγος που πρόταξα το συγκεκριμένο Σχολείο έχει να κάνει με την προτεραιότητα που θέλουμε να δώσουμε στα Ειδικά Σχολεία και γενικότερα στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες” .

Μας κοροϊδεύουν συλλογικά, κυριολεκτικά, τέλη Σεπτέμβρη και 3 νήπια με ειδικές ανάγκες είναι εκτός σχολείου, αλλά εμείς κάνουμε παρέα και προωθούμε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν έχει όριο η ταξική τους υποκρισία και η αντιλαϊκή τους στράτευση. Αυτή ειναι η εκπαιδευτική πραγματικότητα της “μεταμνημονιακής Ελλάδας” την οποία θέλουν να γενικεύσουν σε όλη την ελληνική εκπαίδευση και να την παρουσιάσουν ως εκπαιδευτική “κανονικότητα” . Δεν θα σταματήσουμε να το λέμε, προσβασιμότητα, δικαιώματα στο δημόσιο σχολείο, νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ανεξαρτήτως ταξικών και βιολογικών αποσκευών.


Συνεχίζουμε τον αγώνα ...