09 Νοεμβρίου 2019

Να λειτουργήσει τώρα το κυριακάτικο σχολείο της πακιστανικής κοινότητας


Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στις 31/10, η δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη, προχώρησε σε μια πρωτοφανή ρατσιστική απόφαση, απορρίπτοντας το αίτημα για τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της πακιστανικής κοινότητας για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας στο 144ο ΔΣ Αθήνας.
Να σημειώσουμε ότι η παραχώρηση του χώρου είχε εγκριθεί ομόφωνα από τη σχολική επιτροπή της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης και ήταν στην αρχική εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηνών. Παρ’ όλα αυτά, η εντεταλμένη σύμβουλος της δημοτικής αρχής, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, απέσυρε την εισήγησή της χρησιμοποιώντας ανυπόστατες δικαιολογίες, προσφέροντας δώρο στη Χρυσή Αυγή που δύο χρόνια πριν, το 2017, είχε προσπαθήσει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας, με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο.
Καταγγέλλουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, η οποία αποκαλύπτει το πραγματικό πολιτικό της πρόσωπο.
Δηλώνουμε ότι τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για να συμβάλλουν στην μόρφωση και την εκπαίδευση όλων των παιδιών. Θεωρούμε όλα τα παιδιά, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών αυτών να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα και είναι χαρά όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, το σχολείο εκμάθησης της γλώσσας τους να πραγματοποιείται μέσα στα σχολικά κτήρια και στις γειτονιές του Δήμου Αθηνών. Γι’ αυτό καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και εργαζόμενους να υψώσουν τείχος προστασίας απέναντι σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Το σχολείο πρέπει να ανοίξει, άμεσα, για να φιλοξενήσει τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας.