05 Νοεμβρίου 2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Π.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ - ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!


Εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας και με τα σχολεία να λειτουργούν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ξεπερνώντας σε “έμπνευση” κάθε προηγούμενη και ακολουθώντας πιστά το δόγμα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ετοιμάζεται να διενεργήσει εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας υποψήφιους και συνδυασμούς που έχουν ΟΛΟΙ παραιτηθεί και με κάθε τρόπο έχουν δηλώσει ότι δεν συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές! 


Ενώ σε όλη τη χώρα, σε Σωματεία, Ομοσπονδίες αλλά και στα υπηρεσιακά συμβούλια όλου του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, παρατάθηκε η θητεία και οι εκλογές αναβλήθηκαν, η κα Υπουργός και οι συνεργάτες της επιδιώκουν να καταστήσουν ανενεργή κάθε δημοκρατική (και ταυτόχρονα διαφανή και μη επιδεχόμενη αμφισβητήσεων) διαδικασία. Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία που θέλουν να επιβάλλουν παρά την καθολική αντίδραση ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ, επιδιώκουν στην πραγματικότητα να καταργήσουν κάθε συλλογική διαδικασία στην εκπαίδευση και τα σωματεία μας. Επιδιώκουν τελικά να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τη συλλογική δραστηριοποίηση και αντίσταση ώστε να μπορέσει πιο εύκολα να περάσει η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική: από την εξίσωση των “πτυχίων” των κολεγίων μέχρι την εξ αποστάσεως “εκπαίδευση” και τις κάμερες στην τάξη κι από την αύξηση των μαθητών/τμήμα μέχρι την λειτουργία των σχολείων «με 2 μάσκες κι ένα παγουρίνο»… 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ και όλες τις σχετικές διαδικασίες θα βάλουμε δώσουμε δυναμική απάντηση στο αντιδραστικό παραλήρημα της κας Υπουργού.

· Καλούμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Κυκλάδων, μετά την απόσυρση όλων των παρατάξεων και όλων των υποψηφίων, να ανακαλέσει έστω και ΤΩΡΑ την ανακήρυξη των ψηφοδελτίων, όπως οφείλει και όπως έγινε και σε πολλές άλλες Δ/νσεις Π.Ε. (ενδεικτικά: Ξάνθης, Έβρου, Πιερίας, Γ’ Αθήνας κ.ά.) 

· Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών – Η ΔΟΕ παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη 

· Καλούμε όλους κι όλες τους/τις εκπαιδευτικούς σε ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από την ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία των “εκλογών” και να προασπίσει τις συλλογικές διαδικασίες, τα σωματεία και τους αγώνες μας! Δεν «ανοίγουμε» και δεν ενεργοποιούμε τον ηλεκτρονικό κωδικό ψηφοφόρου. 

· Δηλώνουμε από τώρα ότι δεν αναγνωρίζουμε κανένα αποτέλεσμα των συγκεκριμένων εκλογών και καλούμε όλες τις παρατάξεις να δηλώσουν ότι όποιοι/ες “εκλεγούν” θα παραιτηθούν. 

Την κοινή ανακοίνωση προσυπογράφουν τα Διοικητικά Συμβούλια των ακόλουθων εκπαιδευτικών σωματείων των Κυκλάδων:

· Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»

· Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

· Πάρου –Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

· Σύρου – Τήνου – Μυκόνου