17 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


    Με αφορμή τις διαρρέουσες πληροφορίες περί αιτήσεων συγκρότησης του ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων όσο και την επιστολή - πρόταση του αιρετού (2018), εκπρόσωπου του συνδυασμού "Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών" για αποδοχή απ' τη ΔΟΕ της συμμετοχής στα Υπηρεσιακά Συμβούλια όσων «επανεξελέγησαν», δηλώνουμε ξεκάθαρα τα ακόλουθα: 

1. Δε σκοπεύουμε να κάνουμε καμιά έκπτωση στις καταστατικές αρχές των σωματείων που υπηρετούμε και να συναινέσουμε στη διάψευση των προσδοκιών και των αγώνων πολλών χιλιάδων συναδέλφων, νομιμοποιώντας με οποιονδήποτε τρόπο την εκλογική διαδικασία - φιάσκο: εκλογές χωρίς υποψηφίους, χωρίς παρατάξεις, χωρίς στην ουσία ψηφοφόρους. 

2. Απαιτούμε την παράταση της θητείας των αιρετών που αναδείχθηκαν το 2018, μέχρις ότου οι υγειονομικές συνθήκες επιτρέψουν την ασφαλή διεξαγωγή της δια ζώσης εκλογικής διαδικασίας. 

3. Διαφυλάττοντας την ενότητα του κλάδου, καλούμε, έστω και την ύστατη ώρα, όσες και όσους κατέθεσαν αιτήσεις για μέλη Υπηρεσιακών Συμβουλίων ή "εκλέχτηκαν" να παραιτηθούν, αναλογιζόμενες/οι πως αυτά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν έχουν καμιά πραγματική και ηθική νομιμοποίηση και αντιβαίνουν όχι μόνο στις συλλογικές και παραταξιακές αποφάσεις, αλλά κυρίως στην καθολική βούληση των συναδέλφων. 

4. Κανείς εκπαιδευτικός να μην αποδεχτεί τον διορισμό του, καταλαμβάνοντας τη θέση των Αιρετών εκπροσώπων του Κλάδου. Περαιτέρω, κανείς εκπαιδευτικός, μέλος των σωματείων μας, ΔΕΝ δικαιολογείται να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στις θέσεις των δύο διορισμένων Μελών που προβλέπονται στο Π.Δ. 1/2003 για τη συγκρότηση των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων (αλλά και των Συμβουλίων Επιλογής). 

5. Με βάση τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε, όποιες και όποιοι αποδεχτούν να συμμετέχουν σε αυτά τα απονομιμοποιημένα - στη συνείδηση των εκπαιδευτικών - Υ.Σ. ,αυτόματα θέτουν τους εαυτούς τους απέναντι απ' τους συναδέλφους και αναγκάζουν τα σωματεία να πάρουν όλα τα προβλεπόμενα πειθαρχικά μέτρα. 

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι ακόλουθοι Α/θμιοι εκπαιδευτικοί Σύλλογοι Κυκλάδων: 
  • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης» 
  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων 
  • Πάρου –Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος» 
  • Σύρου – Τήνου – Μυκόνου