31 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΝΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ



Θέμα: Υπουργική απόφαση με αρ. πρ. 3625/Δ1/13-01-2021 «Τροποποίηση ώρας αποχώρησης Νηπιαγωγείου»

Αγαπητές συνάδελφοι,

Η τελευταία υπουργική απόφαση του ΥΠΑΙΘ περί αλλαγής της ώρας αποχώρησης των νηπίων που προκάλεσε πολυδιάστατη αναστάτωση τόσο σε επίπεδο σχολικών μονάδων, όσο και σε επίπεδο της ευρύτερης κοινότητας της προσχολικής εκπαίδευσης ήταν το θέμα της τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε το Συντονιστικό Νηπιαγωγών στην οποία συμμετείχε εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός νηπιαγωγών απ΄ όλη την Ελλάδα.
Η συνάντηση αυτή κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις εκ των οποίων η μία ήταν η ακόλουθη όπως και διατυπώθηκε:
“Άμεση οργάνωση κατά τόπους διαδικτυακών συναντήσεων των νηπιαγωγών, όπου θα αποδελτιωθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα και θα αποτυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις με διαδικασίες βάσης”
Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00μ.μ., σας προσκαλούμε σε πανκυκλαδική τηλεδιάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ακόλουθο link:

https://meet.jit.si/PANKYKLADIC

Η τηλεδιάσκεψη έχει στόχο τη ενδοκυκλαδική συνεργασία των νηπιαγωγών και τη διατύπωση από πλευράς τους θέσεων και προτάσεων.
Στις εργασίες θα συμμετέχουν και μέλη του Συντονιστικού Νηπιαγωγών.

Οι Σύλλογοι Π.Ε. Σύρου Τήνου Μυκόνου , Πάρου – Αντιπάρου “Π. Καλλιέρος” - Άνδρου,Κέας, Κύθνου “Θεόφιλος Καϊρης” και Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού & Μ.Κυκλάδων, υποστηρίζουν έμπρακτα την πρωτοβουλία των νηπιαγωγών. Συμμετέχουν οργανωτικά ουσιαστικά ανταποκρινόμενα στο ρόλο τους για διάχυση των προτάσεων & θέσεων των νηπιαγωγών των Κυκλάδων προς τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα (ΔΟΕ), τα αρμόδια διοικητικά όργανα (Δ/νσεις Π.Ε., Περ/κή Δ/νση Ν. Αιγαίου, ΥΠΑΙΘ) αλλά και στην ευρύτερη τοπική κοινότητα (Δελτίο τύπου).

Κατά την τηλεδιάσκεψη αρχικά θα γίνει συνοπτική ενημέρωση σχετικά με:

1. Τις ενέργειες και τις θέσεις του Συντονιστικού Νηπιαγωγών.
2. Τις ενέργειες και κοινές θέσεις των Συλλόγων Α/θμιας Εκπαίδευσης Σύρου Τήνου
Μυκόνου, Πάρου – Αντιπάρου “Π. Καλλιέρος”, Άνδρου, Κέας, Κύθνου “Θεόφιλος
Καϊρης" και Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού & Μ. Κυκλάδων.
3. Τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση και τη σχέση της με την υφιστάμενη
νομοθεσία (προεδρικό διάταγμα 79/2017, νόμος 1566/1985 κ.α.)

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν προτάσεις και θέσεις των νηπιαγωγών σχετικά με τη διαμόρφωση συγκεκριμένου διεκδικητικού πλαισίου δράσης τόσο σε επίπεδο
περιεχομένου υπουργικής απόφασης όσο και σε επίπεδο νομικών διευκρινήσεων επί αυτής.