11 Φεβρουαρίου 2022

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΛΑΡΚΟ

 

 


Τα Δ.Σ. των Συλλόγων μας εκφράζουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον μεγάλο αγώνα των εργατών της βιομηχανίας ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους για το δικαίωμα στην δουλειά, το δικαίωμα στην ζωή. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση, αντί μέτρων στήριξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, την Τρίτη 1 του Φλεβάρη παρέδωσε ως «τελεσίγραφο», ένα σχέδιο με βάση το οποίο προτίθεται να απολύσει μέχρι το τέλος του Φλεβάρη και τους 1080 εργαζόμενους της βιομηχανίας παραγωγής νικελίου ΛΑΡΚΟ και να πετάξει στο δρόμο 300 οικογένειες, διώχνοντας τους από τα σπίτια τους στον οικισμό των εργαζόμενων στη βιομηχανία, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους ιδιώτες χωρίς εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή. Αν σκοπός δεν ήταν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων τότε ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και μονάδες σαν την ΛΑΡΚΟ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπηρετώντας την ευημερία του λαού. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όμως οι Κυβερνήσεις διαχρονικά, συστηματικά προχώρησαν στην απαξίωση της επιχείρησης, στην στοχοποίηση των εργαζομένων, στην υπερχρέωση της.

Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους αλλά οι Κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να απομυζούν  τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και  τις υποδομές που έφτιαξε ο λαός.  Οι εργαζόμενοι που με τον πολύχρονο αγώνα τους κράτησαν ανοιχτή τη ΛΑΡΚΟ με όλο το δυναμικό της, πρέπει να πάρουν και πάλι την υπόθεση στα χέρια τους, ενάντια  στα σχέδια Κυβέρνησης και επιχειρηματιών.

Οι αντεργατικοί σχεδιασμοί Κυβέρνησης-επιχειρηματικών ομίλων που απολύουν και ξεσπιτώνουν τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους θα μείνουν στα χαρτιά!

Οι εργαζόμενοι, με την δύναμη της αλληλεγγύης, θα δώσουν νέα βροντερή απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης.

 

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

  •  Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου –Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  •  Σύρου – Τήνου – Μυκόνου