Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Οι γονείς του 3ου  Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης στηρίζουμε την αυθόρμητη πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων και αναλαμβάνουμε στο εξής από κοινού δράση ενάντια στην πλήρη υποβάθμιση και εξαθλίωση της Δημόσιας εκπαίδευσης ως προέκτασης  της κοινωνίας μας.
   Καθημερινά βιώνουμε τη λεηλασία των δικαιωμάτων μας από τη ληστρική πολιτική. Ο φόβος και η ανασφάλεια για το μέλλον έχουν στοιχειώσει τη ζωή μας. Στο πλαίσιο αυτό τα παιδιά δεν αποτελούν αμέτοχους παρατηρητές αλλά αυτόπτες μάρτυρες μιας κρίσιμης ιστορικής πραγματικότητας, για την οποία ως  γονείς φέρουμε την ευθύνη απέναντι τους, αν παραμείνουμε αδρανείς.
    
   Ο Σύλλογος διδασκόντων προέβη στην πρωτοβουλία να σπάσει το φράγμα του φόβου και της σιωπής,  αντιμετωπίζοντας δημιουργικά τα αγωνιώδη ερωτήματα που οι ίδιοι οι  μαθητές  καταθέτουν  καθημερινά, σχετικά με  την οικονομική ανασφάλεια των οικογενειών τους, τον άμεσο κίνδυνο να κλείσει το σχολείο τους, την απουσία βιβλίων και βασικών υποδομών, καθώς στερούνται κρατική χρηματοδότηση ακόμα και για πετρέλαιο θέρμανσης ή για άλλες βασικές ανάγκες, που υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική τους εμπειρία.
     Ενισχύουμε έμπρακτα με την παρουσία μας κάθε προσπάθεια των διδασκόντων, που αγωνίζονται μέσω εφαρμογής προγραμμάτων εναλλακτικής διδασκαλίας, ώστε το σχολείο μας να παραμείνει ανοιχτό και να αποτελέσει πεδίο γόνιμου προβληματισμού  και εμπέδωσης της συλλογικότητας.
  Ο στόχος μας επικεντρώνεται στην  κατεύθυνση συγκρότησης ενός κοινού μετώπου εκπαίδευσης στο νησί, καλώντας τους συλλόγους γονέων και διδασκόντων των υπόλοιπων σχολείων  να λάβουν άμεσα αποφάσεις και να στηρίξουν έμπρακτα  τον αγώνα για τη διεκδίκηση των  αναφαίρετων δικαιωμάτων των παιδιών μας στην ουσιαστική μόρφωση.
Αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας ως μέρος όλων των αυθόρμητων κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στους εργασιακούς χώρους στο νησί και στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία.

 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
3dimotikonipiagogioermoypolhs@hotmail.gr