20 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΕΜΑ : Αίτημα για νηπιαγωγείο Βάρης.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου- Τήνου- Μυκόνου, επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο Βάρης και μετά από ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου διαπίστωσε τα παρακάτω:



Το νηπιαγωγείο της Βάρης αποτελείται από δύο αίθουσες που δεν επαρκούν για το αριθμητικό δυναμικό των αυξημένων εγγεγραμμένων παιδιών κατά την φετινή σχολική χρονιά, δεδομένου ότι το κλασικό τμήμα έχει 20 παιδιά και το ολοήμερο τμήμα έχει 22 . Ο χώρος με δυσκολία επαρκούσε την περσινή σχολική χρονιά που ήταν σύνολο 30 παιδιά.

Ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος με αποτέλεσμα να υπάρχει πρακτικό πρόβλημα στις καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών. Τα θρανία δεν είναι αρκετά για να χωρέσουν και να σιτιστούν όλα τα παιδιά ταυτόχρονα και οι εκπαιδευτικοί είναι αναγκασμένοι να χωρίζουν τα τμήματά τους στη μέση, που σημαίνει ότι τα μισά παιδιά τρώνε την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο που τα άλλα μισά παιδιά παίζουν.

Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει και στην προσέλευσή τους στην τουαλέτα, δεδομένου ότι υπάρχουν μόνο δύο νιπτήρες και δύο λεκάνες.

Επίσης ο μικρός προαύλιος χώρος δεν επαρκεί ούτε για τα μισά παιδιά και μαζί με την πέτρινη κολώνα που βρίσκεται στη μέση ,εγκυμονούν πολλούς κινδύνους τραυματισμού.

Πρέπει κάποτε να σταματήσουν να στοιβάζονται τα παιδιά σε χώρους που δεν υπάρχει καμία μελέτη καταλληλότητας .

Πρέπει όλα τα παιδιά να έχουν θέση στα νηπιαγωγεία μας και να μην απορρίπτονται γιατί δεν «χωράνε».

Αιτούμαστε

να βρεθεί άμεσα κατάλληλος χώρος
για τα παιδιά του νηπιαγωγείου Βάρης το συντομότερο δυνατό ,
έτσι ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να εκπαιδευτούν και να εργαστούν σε ένα ευρύχωρο , ασφαλή , υγιεινό και δημιουργικό περιβάλλον.
Για το Δ.Σ.