23 Νοεμβρίου 2012

Συνδικαλιστική συνδρομή 2012-13



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά από συζήτηση του Δ.Σ και με γνώμονα την άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί, το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε να μειώσει το ποσό της συνδρομής για τον τοπικό σύλλογο κατά 50% ( από 10€ σε 5€ )παρά το γεγονός ότι είμαστε νησιωτικός σύλλογος , με τρία νησιά στην ευθύνη μας, με αυξημένα έξοδα μετακίνησης για συνελεύσεις και διοικητικά συμβούλια, τα οποία έχουμε περιορίσει στο ελάχιστο και με μεγάλη οικονομία των εξόδων μας.

Το ποσό που πρέπει να αποδοθεί στη ΔΟΕ (25€) δεν μπορεί να μειωθεί αν δεν αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων της ΔΟΕ που πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο. Η απόδοση της συνδρομής στη ΔΟΕ χρειάζεται για να μπορεί να αναγνωρίζεται ο Σύλλογος ως μέλος της και να μπορεί να συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες της (κινητοποιήσεις, απεργίες, Ολομέλειες Προέδρων της χώρας, Γενικές Συνελεύσεις της ΔΟΕ, συνδικαλιστική κάλυψη και στήριξη των μελών της) .

Άρα η ετήσια συνδρομή στο Σύλλογο για το συνδικαλιστικό έτος 2012-2013 είναι:
30 ευρώ (από 38 πέρσι) και θα παρακρατηθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις των 10 ευρώ, από την μισθοδοσία των μηνών Γενάρη, Μάρτη και Μάη, σε καθέναν από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που είναι μέλη του συλλόγου μας. Τα ποσά δε διαχωρίζονται αλλά αποτελούν ενιαίο ποσό συνδρομής.

 Σε προσπάθεια να διευκολυνθούν οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα ορίσαμε τη συνδρομή στα 20€.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ο σύλλογος έχει πάρει σαφή θέση και απαιτεί από τη ΔΟΕ να μειώσει κι άλλο το ποσό της συνδρομής, στη λογική της πλήρους διαφάνειας και ελέγχου των οικονομικών της και της περικοπής κάθε περιττού εξόδου.

. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Κατανοούμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία όλοι αντιμετωπίζουμε και την απογοήτευση που κυριαρχεί για τις συλλογικές μας διαδικασίες, ωστόσο ο σύλλογος είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, ενώ η ποιότητα της παρέμβασής του εξαρτάται από τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων μας. Η ενδυνάμωση των συλλογικών μας διαδικασιών είναι αναγκαίος όρος για την επιβίωσή μας. Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, των απολύσεων, της αξιολόγησης-χειραγώγησης και των δυνητικών αργιών κανένας μας δεν πρέπει να είναι μόνος του, χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη, στο έρμαιο της κρατικής αυθαιρεσίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες σε ενότητα και συσπείρωση στο Σύλλογο, για να προασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Να μην παραδοθούμε στη λογική της παραίτησης και της εξατομίκευσης.

Κανένας συνάδελφος και συναδέλφισσα εκτός Συλλόγου.

Κανένας συνάδελφος μόνος του απέναντι στη δίνη της κρίσης, των απολύσεων και της αργίας.

Η δύναμή μας είναι η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η συλλογικότητα, ο Σύλλογος.