12 Δεκεμβρίου 2013

Στάση Εργασίας Δευτέρα 16 Δεκέμβρη. Όχι στο νέο επιθεωρητισμό.



Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, επιβεβαιώνοντας όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του και υλοποιώντας την απόφαση των δύο τελευταίων Γ.Σ. του Μαΐου, δηλώνει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του με την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για μια διαδικασία που μοναδικό στόχο έχει να προωθήσει το νέο σχολείο της αγοράς και να οδηγήσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων/ ισσών σε διαθεσιμότητα-απόλυση, σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας και την αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης. Η αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση των σχολικών μονάδων καμία σχέση δεν έχει με το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Τη Δευτέρα 16/12 έχει προγραμματιστεί σεμινάριο επιμόρφωσης στην αυτοαξιολόγηση για τους/τις διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα . Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καθώς και την πάγια απόφαση για κήρυξη στάσης εργασίας από τη ΔΟΕ (ΑΠ:437/26-11-2013) κάθε φορά που επιχειρείται να πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την αξιολόγηση καλεί σε μπλοκάρισμα του σεμιναρίου.

Στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ (8πμ – 11πμ) προκηρύσσει επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας (11πμ – 2μμ) ώστε να καλυφθεί εργασιακά ολόκληρη η μέρα για τους συναδέλφους / ισσες που έχουν κληθεί στο σεμινάριο και για τους συναδέλφους/ ισσες που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Καλούμε:

Τους σχολικούς συμβούλους να πάρουν θέση με τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση και να μη συνεργήσουν στην εφαρμογή του σχεδίου του Υπουργείου.

Τους Συναδέλφους/ ισσες Δ/ντες/ντριες σχολικών μονάδων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να μην πάρουν μέρος στο σεμινάριο και να δηλώσουν απεργοί.

Όλους/ ες τους Συναδέλφους/ ισσες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16/12 8:30πμ, στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα, ώστε να αποτρέψουμε την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.