16 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου και της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων για τα σεμινάρια "αυτοαξιολόγησης".



Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους/ ισσες που συμμετείχαν σήμερα στη στάση εργασίας για την ακύρωση των σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση. Τα Δ.Σ του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου -Τήνου-Μυκόνου και η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων, υλοποιώντας τις σχετικές αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων, με τη μαζική παρουσία των συναδέλφων/ ισσών ακύρωσαν, στην πράξη, το σύγχρονο επιθεωρητισμό. Το σεμινάριο δεν πραγματοποιήθηκε, παρά την επιμονή της διοίκησης και τα εκβιαστικά διλήμματα που τέθηκαν στους συναδέλφους διευθυντές σχολικών μονάδων.

Τα συγκεκριμένα σεμινάρια μοναδικό στόχο έχουν να προωθήσουν το νέο σχολείο της αγοράς και να οδηγήσουν μεγάλο αριθμό συναδέλφων/ ισσών σε διαθεσιμότητα-απόλυση, σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας και την αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης. Η αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση των σχολικών μονάδων καμία σχέση δεν έχει με το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Καλούμε σε συνέχιση του αγώνα, σε συσπείρωση στους συλλόγους μας και σε ενότητα του κλάδου για την μη εφαρμογή του σύγχρονου εκπαιδευτικού ολοκληρωτισμού. Το σχολείο της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, το σχολείο των περικοπών, της αγοράς και των δεξιοτήτων δεν είναι μονόδρομος. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία για όλη την εργαζόμενη πλειοψηφία.