23 Απριλίου 2015

Αλληλεγγύη στους εργάτες του Νεωρίου




Το Δ.Σ του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στη δίκαιη πάλη των εργατών του Νεωρίου. Η εργοδοσία, παρά τις φιλικές νομοθετικές ρυθμίσεις, συνεχίζει να μην πληρώνει τους εργαζόμενους και τις οφειλές της στα ασφαλιστικά ταμεία. Η επιχείριση χρωστάει μισθούς 4 μηνών, ενώ οι συμβατικές υποχρεώσεις της από προηγούμενα έτη φθάνουν το ύψος των 2.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

Αυτός είναι ο λαμπερός κόσμος της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικοποίησης : απλήρωτοι εργαζόμενοι, απειλές και εκβιασμοί με δικαστικά εξώδικα, φωτογραφικές ρυθμίσεις για “ευνοϊκό καθεστώς είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών” που ζημιώνει τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 7,5 εκατ. και πολιτική ανάθεση δημόσιων έργων. Αυτή είναι και η πολιτική της Ε.Ε και του ΔΝΤ, η μετατροπή, δηλαδή, όλης της χώρας σε μια ειδική οικονομική ζώνη υπερεκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Από αυτή την άποψη, ο αγώνας των εργατών του Νεωρίου είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για την ήττα της πολιτικής του κεφαλαίου, του εργοδοτικού δεσποτισμού και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ζητούμε μαζί τους εργάτες του Νεωρίου το αυτονόητο: την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την αποπληρωμή όλων των οφειλών της επιχείρησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία.