15 Μαΐου 2016

Αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης των εργαζόμενων εκπαιδευτικών στο νησί της Μυκόνου.


Είναι πλέον γνωστό σε όλους το μείζον πρόβλημα στέγασης για τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και εν γένει δημόσιους υπαλλήλους στο νησί της Μυκόνου. 

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, τόσο στο τέλος της περσινής χρονιάς όσο και κατά τη διάρκεια της φετινής, έχει γίνει αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών για την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά ορισμένων ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι αρνούνται να ενοικιάσουν τις οικίες τους σε δημόσιους υπαλλήλους ή απαιτούν το τέλος της εκμίσθωσης πριν κλείσουν τα σχολεία, προκειμένου να τα ενοικιάσουν με άλλο πολύ υψηλότερο ενοίκιο στους τουρίστες.
Ως αποτέλεσμα των προαναφερθέντων έχουν πραγματοποιηθεί εξώσεις σε δασκάλους, καθηγητές και υπαλλήλους νοσοκομείων, ενώ πάμπολλες είναι οι περιπτώσεις ιδιαίτερα υψηλών ενοικίων.
Πέρα απ’ την όποια προσωπική στάση μπορεί να έχει κανείς, οφείλουμε να δούμε τα πράγματα κι απ’ την πλευρά των ανθρώπων αυτών που καλούνται να στελεχώσουν τις πλέον ευαίσθητες κοινωνικά δομές του νησιού, αυτές της υγείας και της παιδείας.
Δεν είναι δυνατόν στο όνομα οποιουδήποτε ατομικού κέρδους να οδηγούμε σε επιπλέον υποβάθμιση τις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες. Άλλωστε οι πρώτοι που λαμβάνουν μερίδιο αυτών των παρεχόμενων δημόσιων αγαθών είναι οι κάτοικοι αυτού του νησιού, οι πολίτες και τα παιδιά τους.
Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούμε σε συνεργασία όλους τους φορείς , προεξάρχοντος του Δήμου Μυκόνου και του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Δωματίων - Διαμερισμάτων Μυκόνου, όπως προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την εξάλειψη τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων που μόνο κακό μπορούν να κάνουν, τόσο στους εργαζομένους, τωρινούς και υποψήφιους ενοικιαστές, όσο και στην τοπική κοινωνία.