04 Ιουνίου 2016

ΔΟΕ : Απεργία 8 Ιούνη .

     Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., εδώ και χρόνια, έχει θέσει ως προμετωπίδα των διεκδικήσεων του κλάδου, την πραγματοποίηση μαζικών, μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

   Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, τα χιλιάδες κενά στην έναρξή της αλλά και αυτά που συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι τη λήξη της, αποκάλυψαν σε όλη την κοινωνία την επιτακτική ανάγκη για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς και ανάγκασαν την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να την προτάξει στη ρητορεία της (όχι όμως και στις προτεραιότητες της πολιτικής της). Αντί, μάλιστα, να φροντίσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εξασφάλισης πιστώσεων για μόνιμους διορισμούς, επιχείρησε να εφαρμόσει, με πρόσχημα αποφάσεις του Σ.τ Ε., αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίες, αν εφαρμόζονταν, θα δημιουργούσαν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που, υποτίθεται, ότι επίλυαν. Οι σχεδιασμοί του Υπουργείου συνάντησαν, όμως, τη δυναμική αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος. Οι κινητοποιήσεις και η ανάδειξη του ζητήματος στην κοινωνία οδήγησαν την πολιτική ηγεσία σε αναδίπλωση. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι όταν ο κλάδος διεκδικεί ενωμένος και δυναμικά κατακτά νίκες.

   Οι κινητοποιήσεις που εξήγγειλε και πραγματοποίησε η Δ.Ο.Ε. μέχρι σήμερα, το κάλεσμά της στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 4-6-2016 στις 17.30 στα Προπύλαια και η κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 8 Ιουνίου με τη συγκέντρωση 12.30 στα Προπύλαια  και την πορεία προς τη Βουλή, έχουν ήδη αποφέρει τους πρώτους καρπούς. Το Υπουργείο Παιδείας υπό πανικό προχωρά σε συνεχείς τροποποιήσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να εγγραφεί μαθητής στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο και κάνει βήματα υποχώρησης στο θέμα της πρωινής ζώνης 7π.μ.- 8π.μ. (δίχως βέβαια να αίρεται το γεγονός του αποκλεισμού πλήθους μαθητών από τις δομές του ολοήμερου σχολείου).

   Νίκη, σ’ έναν πρώτο βαθμό, είναι και αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες σε σχέση με τις εγγραφές μαθητών στα ολοήμερα τμήματα. Αν η εξαγγελία κινητοποιήσεων είναι ικανή να δημιουργεί αποτελέσματα, η επιτυχία των κινητοποιήσεων είναι σίγουρο ότι θα φέρει νίκες. Μας μένουν ακόμα πολλά να διεκδικήσουμε:
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς - άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει  ανάγκη η εκπαίδευση και υποσχόταν ο Υπουργός μέχρι πριν λίγο χρονικό διάστημα.
  • Το μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής                                αγωγής τώρα.
  • Το να μην υπάρξει καμία απόλυση αναπληρωτή, κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.
  • Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο         Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου». Κανένα παιδί έξω από το               ολοήμερο Σχολείο
  • Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.
  • Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς   ειδικοτήτων,
   Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά  στην απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Ιουνίου