17 Σεπτεμβρίου 2017

4 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα: Αντιφασιστικό κάλεσμα αγώνα και μνήμης. Πλατεία Μιαούλη Δευτέρα 18/9 στις 19:00.


Τα ξημερώματα της 18ηςΣεπτεμβρίου 2013, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας δολοφονείται στη γειτονιά του από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Οι τελευταίες μάσκες πέφτουν και το πρόσωπο του τέρατος που εξέθρεψαν το βαθύ κράτος, κυβερνήσεις και ΜΜΕ αποκαλύπτεται σε όλο του το «μεγαλείο». 



Τέσσερα χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, ενώ η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής αποτελεί ένα σήριαλ διαπλοκής της δικαστικής εξουσίας, διαμέσου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του συστήματος που εκτρέφει την εγκληματική φασιστική δράση της.
Το πάνδημο αίτημα καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά χρειάζεται να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά με την κινητοποίηση πολλών χιλιάδων ανθρώπων.
Μετά τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις συνεργασίας της ΧΑ με τους φασίστες και τους ρατσιστές που οργάνωσαν την επίθεση και τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στο Σάρλοτσβιλ στις ΗΠΑ αλλά και τα νέα κρούσματα επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, απαιτείται όχι μόνο επαγρύπνηση, αλλά διαρκής οργάνωση-συντονισμός των αντιφασιστικών δράσεων-εκδηλώσεων στην προοπτική αντιμετώπισης του προβλήματος στη ρίζα του, για την εξάλειψη του φασιστικού φαινομένου.
Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων-προσφύγων και μεταναστών ενάντια στην αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ, ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις της Δύσης που παράγουν νέα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων, καθώς και απέναντι στη μνημονιακή πολιτική των κυβερνώντων που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά.
Σε αυτή τη κατεύθυνση ο σύλλογος μας συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα 18/9 στις 19:00 στην Πλατεία Μιαούλη .


Ο Παύλος Φύσσας ζει!