09 Μαΐου 2018

Τακτικές Γενικές συνελεύσεις του συλλόγου μας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ανακοινώνει τη σύγκληση της Β΄ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και στα τρία νησιά αρμοδιότητάς του, τις κάτωθι ημερομηνίες και ώρες:
Τρίτη 22/ 5 στις 09:00 , στο 2ο Δ.Σ. Τήνου
Τετάρτη 23 / 05 στις 09:00 , στο 2ο Δ.Σ. Μυκόνου και
Πέμπτη 31 / 05 στις 09:00 , στο 4ο Δ.Σ. Ερμούπολης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης συνοψίζονται στα ακόλουθα:
1. Έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη διανυόμενη συνδικαλιστική χρονιά.
2. Οικονομικός απολογισμός.
3. Προτάσεις μελών του Συλλόγου προς την 87η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε.
Η αποστολή των προτάσεων μπορεί να γίνει μέχρι και την Δευτέρα 21 / 05 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου, προκειμένου να συζητηθούν και να τεθούν σε ψηφοφορία και στα τρία νησιά ευθύνης του Συλλόγου.
Λόγω παραχώρησης συνδικαλιστικής άδειας και προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές παρεξηγήσεις, αλλά και για να διαφυλάξουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες από πιθανά φαινόμενα εκφυλισμού, υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στη Γενικές Συνελεύσεις έχουν μόνον τα μέλη που είναι ταμειακώς τακτοποιημένα ή πρόκειται να ρυθμίσουν το ζήτημα της συνδρομής τους κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων. Η ίδια ρύθμιση ισχύει και για τους συναδέλφους που είναι με απόσπαση, καθώς και για τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ.
Επειδή πολλές φορές έχουν υπάρξει παρερμηνείες και για να γίνει απολύτως κατανοητό αξίζει να επισημανθεί και να τονιστεί πως όσες συναδέλφισσες και όσοι συνάδελφοι είτε δεν επιθυμούν να παραστούν στη Γενική Συνέλευση είτε δε θέλουν να τακτοποιήσουν το θέμα της συνδρομής τους μέχρι και την ημέρα πραγματοποίησης της Συνέλευσης, τότε εξαιρούνται της συνδικαλιστικής άδειας και είναι υποχρεωμένοι να ασκήσουν τα διδακτικά τους καθήκοντα στη σχολική μονάδα που είναι τοποθετημένοι.
Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να συνδιαμορφωθεί η πορεία του κλάδου εν όψει της Γεν. Συν. της ΔΟΕ και της νέας σχολικής χρονιάς, που, υπό το βάρος των πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων και των σχεδιαζόμενων αλλαγών, προμηνύεται ιδιαιτέρως δύσκολη.