12 Νοεμβρίου 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ! Μπροστά οι δικές μας ανάγκες- Όχι τα κέρδη των λίγων!


Με περισσή υποκρισία, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξήγγειλαν την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια». Οι εξαγγελίες δεν συνοδεύτηκαν από μέτρα αποκατάστασης των απωλειών ούτε από υποσχέσεις. Αντίθετα, συνοδεύτηκαν από διαβεβαιώσεις ότι η μνημονιακή πορεία θα συνεχιστεί με ευλάβεια. «Σύνεση, σωφροσύνη, όχι επανάληψη των λαθών του παρελθόντος», έτσι χαρακτηρίστηκε από τον πρωθυπουργό η πιστή τήρηση των μνημονίων, η επιτροπεία, καθώς και όλες οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού υπέρ του κεφαλαίου την εποχή της πιο βαθιάς συστημικής κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης στον κόσμο της εργασίας.




Την ίδια στιγμή βολεύει την κυβέρνηση αντί της μαχητικής διεκδίκησης του μισθού μας, η βιομηχανία των δικαστικών προσφυγών που καλλιεργεί την αυταπάτη ότι μπορούμε να κερδίσουμε όχι με τους αγώνες μας αλλά στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ο υπουργός Οικονομικών ήταν ωστόσο σαφής για τα αναδρομικά που αφορούν τον 13ο και 14ο μισθό των Δ.Υ “δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος”. Αντίστοιχα στο πεδίο των συντάξεων ο νόμος Κατρούγκαλος οδηγεί στο σπάσιμο της σύνταξης σε εθνική και ανταποδοτική, ανοίγοντας το δρόμο στη ιδιωτική ασφάλιση και στην πλήρη “χιλιανοποίηση” των συντάξεων που επιθυμεί και ο κ. Μητσοτάκης. Μετά από 20 διαφορετικές περικοπές των συντάξεων η κυβέρνηση υποτίθεται ότι αγωνίζεται για τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς των ήδη πετσοκομμένων συντάξεων, ενώ παραδέχεται ότι με την εφαρμογή των νόμων της η ασφαλιστική δαπάνη θα είναι δραστικά μειωμένη το 2026 (στο 4.8 του ΑΕΠ). Τα κλεμμένα θα επιστραφούν με μαχητικούς εργατικούς αγώνες, καμιά αναμονή. Στις παραχολογίες της δήθεν κανονικότητας απαντάμε με τους αγώνες μας.

Στο πεδίο της εκπαίδευσης συνεχίζεται η υποσχεσεολογία των διορισμών, ενώ στην πράξη προωθείται το προσοντολόγιο και η αξιολόγηση για όλους τους εκπαιδευτικούς. Δεν τολμούν να πουν ανοικτά ότι το σχολείο θα λειτουργεί μόνο διαμέσου των ποικίλων ΕΣΠΑ που δευρύνουν την ελαστική, επισφαλή εργασία και αμφισβητούν ανοικτά τη σταθερή απασχόληση με δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους κόντρα στην απεργοσπαστική λογική της ΓΣΕΕ που αρνήθηκε να μετατρέψει τις 14 Νοέμβρη σε μέρα πανεργατικής κινητοποίησης, απεργούμε. Όλοι/ ες στην κινητοποίηση στις 10:30 στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου.

Διεκδικούμε :

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού!
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία .
  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.