06 Νοεμβρίου 2018

Πανελλαδική κινητοποίηση 9/11. Προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας .


  • Κανένας διάλογος για κανένα προσοντολόγιο – Μαζικοί διορισμοί με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και την προϋπηρεσία για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης. Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών.
  • Ακύρωση του εκπαιδευτικού μνημονίου με ΕΕ και ΟΟΣΑ και των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων για αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση, νέο Λύκειο, συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων, μαθητεία
  • Τέρμα στη λιτότητα – αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

     
Ως σύλλογος δηλώνουμε ότι δε θα ανεχτούμε τετελεσμένα. Δε θα επιτρέψουμε κανένα διάλογο για προσόντα. Δε θα επιτρέψουμε τη διαίρεση και αλληλοσπαραγμό των συναδέλφων αναπληρωτών και την ίδια στιγμή να συνεχίζουν τα μέτρα και μεταρρυθμίσεις που κόβουν – καταργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση και δεν αφήνουν περιθώρια για μόνιμη δουλειά για κανένα.
Η ανακοίνωση του κ. Γαβρόγλου για τρεις άξονες κριτηρίων για τους υποτιθέμενους διορισμούς (κοινωνικά κριτήρια- προϋπηρεσία- ακαδημαϊκά προσόντα) αποτελεί αιτία πολέμου για το εκπαιδευτικό κίνημα καθώς στοχεύει στην πράξη σε απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων, καταστρατήγηση της προϋπηρεσίας τους και νομιμοποίηση ενός ατελείωτου ατομικού κυνηγιού για τη συγκέντρωση ατομικών προσόντων και δεξιοτήτων .
Σε αυτή την κατεύθυνση , στην τρίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) ο σύλλογος μας προκηρύσσει επιπρόσθετα 3 ώρες στάση εργασίας για να διευκολύνει τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο, μετατρέποντας την ημέρα σε 24ωρη απεργία.