29 Ιανουαρίου 2020

Κινητοποίηση στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου την Παρασκευή 31/ 1 και δίωρη στάση εργασίας .


Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 21 και 23 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις, ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων, την εξίσωση των Κολεγίων με τα ΑΕΙ, τον 3ετή αποκλεισμό των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, για την ουσιαστική ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών και πλήρη κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς.



Συνεχίζουμε τον αγώνα και την κοινή μας δράση ενάντια στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα επίπεδα.
Οι πλειοψηφίες των Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ απέρριψαν την πρόταση για κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργιακή κινητοποίηση. Δεν έθεσαν καν προς συζήτηση την πρόταση δεκάδων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 31/1, με αιχμή το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλεία, τις απολύσεις και την ανακύκλωση της ανεργίας, την απαξίωση των πτυχίων και χρόνων δουλειάς μέσα από την εφαρμογή του ν.4589/19, την απάντηση του κλάδου ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια.
Συνάδελφοι/ ισσες , παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και συσπειρωμένοι στα σωματεία μας συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμούς τώρα – Όχι στο προσοντολόγιο. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/ τριων μόνο με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία καμία απόλυση, ούτε ένας συνάδελφος στο δρόμο.
  • Να μην εφαρμοστεί, να ακυρωθεί στην πράξη η υποβάθμιση των πτυχίων μας μέσω της εξίσωσης των Κολεγίων με τα ΑΕΙ.
  • Να ακυρωθεί ο 3ετής αποκλεισμός από τους πίνακες, με τον οποίο θα τιμωρούνται νεοδιόριστοι και αναπληρωτές σε περίπτωση αδυναμίας ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης.
  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας στο αντιασφαλιστικό σχέδιο Ν.Δ.- Βρούτση που θωρακίζει και επεκτείνει το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να ξεμπερδεύει με ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, χτυπώντας έτσι την καρδιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλη τη ζωή μας: την υγεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, τις παροχές. Αφορά πρώτα και κύρια τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που απολύονται κάθε Ιούνη, που έχουν τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα (βλ. άδειες, μητρότητα, επιδόματα). Ποιος/α αναπληρωτής/ τρια εκπαιδευτικός, που βλέπει κάθε καλοκαίρι να λήγει η σύμβασή του, που δουλεύει λίγους μήνες το χρόνο, μπορεί να συμπληρώσει 40 χρόνια συνεχούς εργασίας; Κανείς/ μια !
  • Όχι στην αξιολόγηση\αυτοαξιολόγηση. Απεργία – Αποχή.
Προχωράμε σε συνέχιση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων:
Με παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ την Παρασκευή 31/1 στις 12:30. Σε αυτή την κατεύθυνση προκηρύσσουμε διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τις 2 πρώτες του ολοήμερου προγράμματος για τη συμμετοχή όλων στην κινητοποίηση.