26 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι , 

Ευρισκόμενοι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ,το σύνολο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση ,ασκώντας την εγκληματική της πολιτική ,αποτελεί εφιαλτική εικόνα από το μέλλον που σχεδιάζουν για την κοινωνική πλειοψηφία, τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ήδη αποδυναμωμένο από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και παντελώς ανοχύρωτο στις επιτακτικές υγειονομικές ανάγκες του σήμερα και του αύριο, με τους υγειονομικούς στα όρια εργασιακής εξουθένωσης και ενώ τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα παρέχονται αφειδώς, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει 572 εκατομμύρια λιγότερες δαπάνες για την Υγεία, συγκριτικά με το 2020! Απογειώνοντας μάλιστα τη λογική του παραλόγου στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης του ιδεολογήματος της «ατομικής ευθύνης» , ο Υπ. Επικρατείας δηλώνει πως: «αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%». Με λίγα λόγια η θνητότητα νομιμοποιείται να υπάρχει αλλά εκτός μονάδων ΜΕΘ για να μην καταγράφεται! 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Ν.Δ εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους εργασίας και στα ΜΜΜ που γίνονται εστίες υπερμετάδοσης και διασποράς του ιού , ενώ απ’ την άλλη εργαλειοποιεί την πανδημία και με ένα κρεσέντο υποκρισίας και ενορχηστρωμένης προπαγάνδας επιβάλλει ακραία κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις χτυπώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Τρομοκρατημένη μπροστά στη βεβαιότητα ότι οι λαϊκές αντιδράσεις θα ενταθούν και θα πυκνώσουν επιχειρεί να τα μονιμοποιήσει με χαρακτηριστικά ολοκληρωτισμού. 

Επιχειρεί να επιβάλει «lock down» στο καθολικό δικαίωμα στην Υγεία, στη μόρφωση των παιδιών μας, στη μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, στις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, στο δικαίωμα για μια αξιοβίωτη ζωή. 

Ίδια γεύση καραντίνας και στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων και λαϊκών διεκδικήσεων. Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που «βάζει σε γύψο» τις διαδηλώσεις. Νομοθετούν, για πρώτη φορά στη χώρα μας, τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα. Νομοθετούν την αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, την καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, το σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. 

Ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιάς, δε θα δεχτούμε οι μαθητές μας να ζήσουν χειρότερα από εμάς, να επιστρέψουμε σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων , να γυρίσουμε κυριολεκτικά πολλά χρόνια πίσω τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές ελευθερίες

Έναντι όλων αυτών που απεργάζονται για μας χωρίς εμάς , χρειάζεται να σταλεί ένα μήνυμα αντίστασης κι αγώνα. Άλλωστε , πρόκειται για τις ζωές και τα δικαιώματά μας. Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, χρειάζεται να βρει ηχηρή αγωνιστική διέξοδο η σιωπηλή αντίσταση και αγανάκτηση όλων μας, για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, για την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, για τη μη ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για τις αντιεκπαιδευτικές και αντιπαιδαγωγικές της κατευθύνσεις και στο θέμα της εξ αποστάσεως και κατ’ όνομα «εκπαίδευσης», που θέτει μια σειρά από εμπόδια και φραγμούς στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών να στηρίξουν αποτελεσματικά τους μαθητές τους και εντείνει τις ταξικές ανισότητες. 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. 

• Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας (15αρια τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν τεστ για όλους, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας κλπ) 

• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών. 

• Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων. 

• Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία. 

• Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. 

• Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δε θα εφαρμοστεί! Θα καταργηθεί στην πράξη! 

• Καμία νομιμοποίηση στις ηλεκτρονικές «ψηφοφορίες» και στις τηλε-«εκλογές». Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. 

• Ακύρωση όλων των προστίμων – Παύση όλων των διώξεων των συλληφθέντων αγωνιστών στις συγκεντρώσεις και πορείες της 17ης Νοέμβρη. 

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 25ης Νοέμβρη, απαντώντας δυναμικά, μαχητικά, ανυποχώρητα στην κλιμάκωση της επίθεσης.