13 Οκτωβρίου 2021

Σήμερα το μάθημα αρχίζει από Α ….όπως ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,

τα εντυπωσιακά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της Δευτέρας και οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις - πορείες σε όλη τη χώρα δείχνουν τον αγωνιστικό παλμό του κλάδου και αποδίδουν έμπρακτα τη συνολική αντίθεση του στην επιβολή της ασφυκτικής επιτήρησης και κατηγοριοποίησης ( κατ’ ευφημισμό αξιολόγησης) , αλλά και τη συσσωρευμένη αγανάκτησή του στις αναχρονιστικές ιδεοληψίες και στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ.





Στον Σύλλογό μας μετά τα συντριπτικά ποσοστά που σημειώθηκαν στην απεργία - αποχή, καταγράφηκε παρόμοιας εμβέλειας συμμετοχή στην απεργία που ξεπέρασε το 80% του συνόλου των ενεργά υπηρετούντων συναδέλφων!!

Η απόφαση του Εφετείου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε συνεδριάσεις και σε καμία ενέργεια για την υλοποίηση της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, της Υ.Α. 108906/ΓΔ4/10-9-2021, πριν την ανακοίνωση της απόφασης και τις ενέργειές μας που θα ακολουθήσουν και πρόκειται να ανακοινωθούν αμέσως μετά. Τονίζουμε ότι η απεργία αποχή που κήρυξε η Δ.Ο.Ε. συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου."

Συνεχίζουμε το ίδιο ενωτικά, το ίδιο μαζικά και δυναμικά για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας , για την υπεράσπιση της παιδαγωγικής μας ελευθερίας και αξιοπρέπειας!