05 Απριλίου 2022

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ- ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 


Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών μετακινείται από και προς τον μόνιμο τόπο διαμονής  την περίοδο της ανάληψης υπηρεσίας, των εορτών και της λήξης της σχολικής χρονιάς  χρησιμοποιώντας ποικίλα μεταφορικά μέσα, ξοδεύοντας έτσι σημαντικό μέρος του μισθού του. Κάθε χρόνο, τελευταία στιγμή, βγαίνει απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Ναυτιλίας για έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις μετακινήσεις από τον τόπο μόνιμης κατοικίας προς τον τόπο εργασίας κι αντίστροφα.

 

            Η έκπτωση, δυστυχώς, αφορά μόνο συγκεκριμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες και μόνο αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενώ μεγάλο μέρος των αναπληρωτών που θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν δεν μπορούν, γιατί αγοράζουν  τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια εβδομάδες πριν την αναχώρησή τους.

 

            Οι εκπαιδευτικοί, για άλλη μια φορά, διαχωρίζονται σε μόνιμους κι αναπληρωτές. Ακόμα και στη μετακίνησή τους, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί επιβεβαιώνουν τις επισφαλείς συνθήκες στις οποίες εργάζονται, με το Υπουργείο να τους αρνείται τη δυνατότητα προγραμματισμού στη ζωή τους.

 

            Καλούμε το υπουργείο Παιδείας για ετήσια καθιέρωση έκπτωσης σε όλα τα μεταφορικά μέσα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι κι αναπληρωτές, να μετακινούνται από τον τόπο διαμονής τους προς τον τόπο εργασίας τους κι αντίστροφα. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει ειδικά τώρα, μέσα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, με τους μισθούς καθηλωμένους, τον πληθωρισμό σε ιστορικό υψηλό της τελευταίας τριακονταετίας και τις συνεχείς αυξήσεις στην ενέργεια και τα αγαθά πρώτης ανάγκης.

 

            Καλούμε να στηρίξουν το αίτημά μας:

  •  τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ
  •  όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία

· 

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

  • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  •   Σύρου – Τήνου – Μυκόνου
  •  Θήρας και Νήσων
  •  Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων