11 Φεβρουαρίου 2024

Ομολογία ήττας ο δρόμος του αυταρχισμού, η αξιολόγηση δεν προχωρά!

Το ΥΠΑΙΘΑ τις τελευταίες μέρες επιχείρησε να συγκεντρώσει τα στοιχεία για την πορεία της ατομικής αξιολόγησης. Η απάντηση που πήρε ήταν εκκωφαντική! Τα ποσοστά συμμετοχής στην Απεργία - Αποχή είναι συντριπτικά ΚΑΙ στην επαρχία, όχι μόνο από τις νεοδιόριστες/ους αλλά από ολόκληρους τους συλλόγους διδασκόντων, από μόνιμες/ους και αναπληρώτριες/ές!

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙΚΑ, Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ!

Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε αδιέξοδο, η αξιολόγηση σημειώνει μονοψήφια νούμερα στην Αθήνα, ενώ στην επαρχία, στην καλύτερη περίπτωση, δεν ξεπερνά το 40% κι αυτό υπό καθεστώς εκβιαστικών διλημμάτων.

Τα σχέδιά του ακυρώνονται από τη μαχητική στάση των εκπαιδευτικών και σε αυτές τις περιπτώσεις επιστρατεύει το μοναδικό του όπλο, την τρομοκράτηση. Αποφάσισε, λοιπόν, να καταφύγει δικαστικά εναντίον της Απεργίας - Αποχής, όπως έχει ξανακάνει και στο παρελθόν. Στέλνει την απόφαση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στα δικαστήρια! Η εκδίκαση είναι προγραμματισμένη για αύριο 8/2/24.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Θυμίζουμε ότι η Απεργία - Αποχή είναι σε ισχύ μέχρι την εκδίκασή της και την επίδοση της απόφασης στις ομοσπονδίες. Σημειώνουμε επίσης, ότι οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή ως τις 12/02, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην εκδικαστεί η προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ. Άρα, η Απεργία - Αποχή ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

Όποια, όμως, κι αν είναι η απόφαση των δικαστηρίων και όποτε κι αν αυτή βγει, υπάρχει συνδικαλιστικός δρόμος να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα το πράξουμε.

Καλούμε τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να:

1. Προκηρύξουν ΤΩΡΑ απεργία για αύριο και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό παλλαϊκό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

2. Βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να επαναπροκηρύξουν άμεσα νέα Απεργία - Αποχή από την ατομική αξιολόγηση, αν αυτή βγει παράνομη, υπηρετώντας την ομόφωνη απόφαση του 92ου συνεδρίου για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα να σταθούν στο πλευρό της δημόσιας εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών, στον κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Γιατί την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πάει την απεργία μας στα δικαστήρια, επιτίθεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανακοινώνοντας το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Μετά τα ΜΑΤ στους φοιτητές που παλεύουν για πτυχία με αξία, με τις επιθέσεις και τη συκοφαντία απέναντι στην αγωνιζόμενη αγροτιά, ξαναβάζουν στον στόχο και τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που παλεύουν ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Αποδεικνύεται με τον πλέον ηχηρό τρόπο, πως η πραγματική μειοψηφία μέσα στην κοινωνία είναι η αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων, αφού μόνο με την καταστολή προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους κλάδους που ένας - ένας ξεσηκώνεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Μένουμε ενωμένοι, ενημερωνόμαστε από τα σωματεία μας και με αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ