24 Φεβρουαρίου 2011

Προαναγγελία νέων μέτρων από την κυβέρνηση . Το Μνημόνιο 4

Επιπλέον 1,7 δισ. ευρώ αναζητούνται από το οικονομικό επιτελείο για φέτος προκειμένου να καλυφθεί η υστέρηση εσόδων που κληροδότησε στο 2011 η προηγούμενη χρονιά, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην τρίτη αναθεώρηση του μνημονίου. Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται η ανακοίνωση μέτρων συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ και για την περίοδο 2012-2014, σημείωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Την ίδια στιγμή και στη σχετική της έκθεση η Κομισιόν αναφέρει πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για αποκρατικοποιήσεις συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ μέχρι και το 2015, δηλαδή δύο χρόνια μετά τη λήξη (με τα σημερινά δεδομένα) του μνημονίου.

«Πρόσθετες παρεμβάσεις» στη δημοσιονομική πολιτική θα χρειαστούν από την κυβέρνηση βάσει του επικαιροποιημένου Μνημονίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που παρουσίασε τις αλλαγές.
Αναφερόμενος στα μέτρα που θα απαιτηθούν τόνισε ότι «πέραν των παρεμβάσεων ύψους 8% του ΑΕΠ για την περίοδο 2012- 2014, η κυβέρνηση θα εντάξει στο σχέδιο και πρόσθετες παρεμβάσεις, όπως επί παραδείγματι στο μισθολόγιο του Δημοσίου».

Πηγή : Τα Νέα - Ελευθεροτυπία