18 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση με νηπιαγωγούς. Πέμπτη 20 Νοέμβρη στο 4ο Δ.Σ Ερμούπολης στις 19:00


Οι προϊσταμένες/οι Νηπιαγωγείων είναι οι ΠΡΩΤΟΙ 5.573 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, στις οποίες εφαρμόζεται η ατομική αξιολόγηση. Παρόλο ότι δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα των αξιολογητών-στελεχών και δεν αξιολογούν, ωστόσο καλούνται τώρα να αξιολογηθούν. Το ΥΠΑΙΘ με τον τρόπο αυτό εισάγει στην αξιολόγηση έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων. 

Δε θα το επιτρέψουμε! Οργανώνουμε την αντίδρασή μας για την ακύρωση του κυβερνητικού σχεδιασμού! Συζητάμε για την εφαρμογή της απεργίας-αποχής και για όλα τα μέτρα στήριξης για να μπλοκάρουμε την αξιολόγηση.
Η μαχητική αντίδραση του κλάδου πάνω από ένα χρόνο, τα χιλιάδες αρνητικά πρακτικά, τα μπλόκα στο υπουργείο, οι ακυρώσεις των σεμιναρίων, η μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή, επιβεβαιώνουν ότι το ΥΠΑΙΘ δεν έχει τη συναίνεση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι νηπιαγωγοί στον Έβρο αρνήθηκαν να πάνε στις αξιολογικές συναντήσεις στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας, ακυρώνοντας στην πράξη την αξιολογική διαδικασία.
Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την αξιολόγηση, στοχεύει στις απολύσεις και στη διάλυση του δημόσιο σχολείου. Καλούμε όλες τις νηπιαγωγούς του συλλόγου μας σε συνάντηση την Πέμπτη 20 Νοέμβρη στο 4ο Δ.Σ Ερμούπολης στις 19:00 για να καθορίσουμε από κοινού τη στάση μας. Η ενότητά μας είναι η απάντηση στον κρατικό εκφοβισμό.