25 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 27/11/14ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 πμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (λιμάνι)

Την ώρα που τα παραμύθια περί «τέλους των μνημονίων» ξεφουσκώνουν, την ώρα που οι σκόπιμες διαρροές προετοιμάζουν το έδαφος για την εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ήδη συμφωνήσει συγκυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που το θεατρικό έργο « η κυβέρνηση αντιστέκεται και η ΤΡΟΙΚΑ πιέζει» επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα», η πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη δείχνει τον μοναδικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας.

Καλλιεργούν απατηλές προεκλογικές προσδοκίες για κάποια «ελάφρυνση» από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων έξι χρόνων, ενώ στην πραγματικότητα η συγκυβέρνηση προχωρά με αμείωτους ρυθμούς στη μονιμοποίηση των δήθεν έκτακτων μέτρων ( χαράτσια, μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, μόνιμοι μηχανισμοί «αξιολόγησης», δηλαδή απολύσεων και πειθάρχησης στο δημόσιο κ.α.). Προετοιμάζουν το έδαφος για ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα ( περικοπές που μετατρέπουν τις συντάξεις σε επιδόματα, βαρύτερη φορο-λεηλασία του λαού, νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, παραπέρα απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, νέος αντιαπεργιακός/αντισυνδικαλιστικός νόμος, ξεπούλημα ΔΕΗ, ύδρευσης, και υποδομών, απελευθέρωση πλειστηριασμών με υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας, επίθεση στα φτωχά λαϊκά στρώματα με «κόκκινα δάνεια» και χρέη) κ.α.
Στη Σύρο που ζούμε, η ανεργία θερίζει, οι απλήρωτοι ή ανασφάλιστοι εργαζόμενοι αποτελούν την πλειοψηφία, η εργοδοτική τρομοκρατία αποθρασύνεται ( πρόσφατα απολύθηκε εργαζόμενος σε κρατικοδίαιτη επιχείρηση γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα).

Αυτά που ζούμε δεν αποτελούν «ελληνική» ιδιαιτερότητα! Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαθιδρύεται καθεστώς μόνιμης δημοσιονομικής προσαρμογής, ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και διαρκούς βαθιάς λιτότητας που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και ανεργία! Αυτός είναι ο λόγος που επιχειρούν να μας αφοπλίσουν καταργώντας στην ουσία το δικαίωμα στη απεργία και την συνδικαλιστική δράση. Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποιούν και την εικόνα που έχουν η εργαζόμενοι για την σάπια συνδικαλιστική γραφειοκρατία τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και τις γνωστές πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ., «Εργατικά» Κέντρα κ.α.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο δρόμος του αγώνα είναι ο μοναδικός όρος επιβίωσης για το λαό!
Η απεργία της 27ης Νοεμβρίου δεν μπορεί να είναι μια ακόμα συμβολική απεργία. Χρειάζεται να αποτελέσει σταθμό στην αναγκαία εργατική αντεπίθεση ώστε να βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας και να καθορίσει τις εξελίξεις. Οι σκόρπιες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι κούφιες ευχές για μια λιγότερο βάρβαρη πολιτική που οργανώνει ο εργοδοτικός «συνδικαλισμός» των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες και τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η αντίσταση, να κλιμακωθούν οι αγώνες, να βαθύνουν οι στόχοι, να στοχεύσουμε τον πραγματικό αντίπαλο που κυβερνά πίσω από τις πολιτικές μαριονέτες. Η ανάθεση και η αναμονή δεν αποτελούν λύση! Χρειάζεται συνολικός αγώνας με όλα τα μέσα, με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και διάρκεια, αγώνας ανατροπής.

Για να μην παραδώσουμε τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα, αξίζει να αγωνιστούμε!

Διεκδικούμε άμεσα :

Αυξήσεις παντού στους μισθούς που θα ανακουφίζουν κάπως από τον βραχνά των πραγματικών -και όχι πλαστών- αναγκών της σύγχρονης ζωής.

Δεν δεχόμαστε καμία από τις περικοπές που επέβαλλαν οι μνημονιακοί νόμοι από το 2009, διεκδικούμε άμεσα κατώτατο βασικό μισθό ανειδίκευτου- πρωτοεισερχόμενου στα 900 ευρώ καθαρά και αυξήσεις της τάξης του 20% στον μέσο μισθό.

Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογική διεκδίκηση και κάλυψη των εργαζόμενων και της εργασίας. Επαναφορά δώρων (13ος – 14ος μισθός), πληρωμής υπερωριών και Σαββατοκύριακου, τριετιών, χρονοεπιδομάτων κλπ.

Καμία σύνταξη κάτω από τον βασικό κατώτατο μισθό . Άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ με όλα τα παραπάνω.

Μέτρα για τους ανέργους και την μάστιγα της ανεργίας:

Επίδομα ανεργίας για την κάλυψη της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανέργων, με πρώτο βήμα τον διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας και γενίκευσή του σε όλους τους ανέργους χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς και με πλήρη ιατροφαρμακευτική δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Δουλειά για τους ανέργους. Μαζικές προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες για να καλυφθούν οι κοινωνικές ανάγκες και υποδομές που καταρρέουν. Μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων συνταξιοδότησης.
Δουλειά και όχι δουλεία

Σταθερή και μόνιμη εργασία, όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Δημόσια παιδεία και υγεία για όλο το λαό.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΤΗΝΟΥ – Α ΕΛΜΕ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ