18 Μαΐου 2015

Απολογισμός Δ.Σ. 2014-2015



  •  Ιούνιος: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με σκοπό να μη πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια για την αξιολόγηση. Ο Σύλλογος καλεί τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το 5ο Δ.Σ. Ερμούπολης στις 17/6. Οι Συνελεύσεις του Συλλόγου πραγματοποιούνται στην Τήνο(4/6), Μύκονο (5/6) και Σύρο (16/6).

  •  Αύγουστος: Ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου εν όψει της επικείμενης σχολικής χρονιάς με αιτήματα : την άμεση κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα (οργανικές θέσεις ειδικοτήτων στα Δημοτικά σχολεία ΕΑΕΠ) χωρίς δεύτερες αναθέσεις στη διδασκαλία μαθημάτων, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, 
κάλυψη όλων των θέσεων εκπαιδευτικών υποστηρικτικών δομών με μόνιμους διορισμούς (ολοήμερα, τμήματα ένταξης, ειδικά σχολεία, θέσεις παράλληλης στήριξης κλπ.), μείωση του αριθμού των μαθητών στο τμήμα (15 νήπια ανά νηπιαγωγό, 20 μαθητές στο τμήμα στο Δημοτικό ανά δάσκαλο), κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 3840/2010 – Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 30/6/2010 - Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

  •  Σεπτέμβρης: Ανακοίνωση του Συλλόγου (3/9) σχετικά με την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα τμήματα των σχολείων, ανακοίνωση (8/9) για την αξιολόγηση όπου τονίζεται η επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής της ΑΔΕΔΥ και η επέκτασή της και στην εκπαίδευση: Απεργία-αποχή από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης(ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10)». Κείμενο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ανακοίνωση συμπαράστασης προς το Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Βάρης-Μάννα (16/9), με την οποία για άλλη μια φορά υπέρ των αιτημάτων του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, ο οποίος διεκδικεί την άμεση παράδοση αιθουσών του σχολείου ,οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στο ΚΕΚ Δήμου Σύρου, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη στέγαση των μαθητών. Ευχαριστήρια ανακοίνωση για τη συλλογή πωμάτων για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου από το Σύλλογο «Δικαίωμα». Ανακοίνωση για το ωράριο των εκπαιδευτικών. Συμμετοχή στην πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση (23/9). Ενημέρωση για την εισήγηση της ΔΟΕ προς της Γ.Σ. των Συλλόγων και του εξώδικου της ΔΟΕ για την απεργία-αποχή από τις αξιολογικές διαδικασίες. Συμμετοχή του Συλλόγου στην καμπάνια αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό «Ένα τετράδιο για τη Γάζα». Ανακοίνωση (28/9) για την υποχρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου, την αδιοριστία και τις συνέπειές τους στο σχολείο και την κοινωνία. 

  •  Οκτώβρης: Κάλεσμα του Συλλόγου προς τους αναπληρωτές (7/10).Πραγματοποιούνται οι Α’ Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου: Πέμπτη 23/10 στις 18:30 στο 2ο Δ.Σ. Τήνου, την Τετάρτη 29/10 στις 18:30 στο 2ο Δ.Σ. Μυκόνου και την Πέμπτη 30/10 στις 18:30 στο 4ο Δ.Σ. Ανακοίνωση-ψήφισμα συμπαράστασης (22/10) για τους 10 συμπολίτες μας (μεταξύ τους, οι εκπαιδευτικοί Ηλίας Σμήλιος, μέλος του Διοικ. Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε. και Θανάσης Αγαπητός, μέλος του Γ.Σ. της ΕΔΟΘ/Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ) που συμμετείχαν στην «Παρέλαση του Λαού» την 28η Οκτωβρίου 2011. Ανακοίνωση (26/10) όπου το Δ.Σ του συλλόγου μας, καλεί : -τους διευθυντές και προϊσταμένους των σχολικών μονάδων να μην υπογράψουν τη δήλωση υποταγής, να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ από όλες τις αξιολογικές διαδικασίες και να μη συμπληρώσουν τις σχετικές πλατφόρμες. Να συμπαραταχθούν με τον κλάδο και να μην γίνουν οι επιθεωρητές του. Μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου για να καθορίσουμε από κοινού την πορεία του κλάδου
-τη ΔΟΕ να οργανώσει άμεσα, χωρίς καμιά χρονοτριβή, με όρους εκπαιδευτικού κινήματος την αντίσταση του κλάδου στο σύγχρονο επιθεωρητισμό και να συμπληρώσει την απόφαση για απεργία – αποχή με μέτρα ενίσχυσης της συλλογικής πάλης του κλάδου.

  •  Νοέμβρης: Συμμετοχή στο κοινό μέτωπο ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για την αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία. Ανακοίνωση (9/11) για τις δηλώσεις Λοβέρδου με τις οποίες προτείνει την εθελοντική εργασία εκπαιδευτικών στα σχολεία με μοναδική “αμοιβή” τη μοριοδότηση σε κάποιον διαγωνισμό για μόνιμο διορισμό και διεκδίκηση : -Μαζικών διορισμών εκπαιδευτικών με βάση την προϋπηρεσία και το χρόνο απόκτησης του πτυχίου -αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων -αύξηση των δαπανών για την παιδεία . Κοινή ανακοίνωση (15/11) με την Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και συγκέντρωση στην Πλατεία. Ανακοίνωση-απόφαση (16/11) για τα βήματα που πρέπει να ακολουθούνται στους συλλόγους διδασκόντων αναφορικά με το θέμα της αποχής από τις αξιολογικές διαδικασίες. Συνάντηση με νηπιαγωγούς (20/11) για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και πως μπορούν να αντιδράσουν σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο οι συνάδελφοι. Κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας (24/11) με την οποία το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί:
1. τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να μην προσέλθουν στις προγραμματισμένες συναντήσεις για την αξιολόγησή τους από τους αξιολογητές τους.
2. όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και στη
συγκέντρωση έξω από το χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου. Συμμετοχή στη Γενική Πανελλαδική Απεργία (27/11) και στην απεργιακή κινητοποίηση. Συμμετοχή στην από κοινού συντονισμένη κίνηση Συλλόγων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση-υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου. Ενημέρωση για τη γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου της ΔΟΕ σχετικά με την απεργία-αποχή της ΔΟΕ.

  •  Δεκέμβρης: Ανακοίνωση (3/12) με την οποία τονίζεται ότι η μη σύγκληση του συλλόγου διδασκόντων από το δ/ντή - ντρια σχολείου ή προϊσταμένη νηπιαγωγείου και η προσπάθεια να αναρτήσει μόνος/μόνη τον προγραμματισμό ή σχέδιο δράσης στο Παρατηρητήριο της ΑΕΕ είναι παράνομη. Ανακοίνωση συμπαράστασης για τον αγώνα αξιοπρέπειας του Ν.Ρωμανού.

  •  Φεβρουάριος 2015 : Ανακοίνωση (3/2) για πλήρη κατάργηση όλου του αξιολογικού πλαισίου. Κάλεσμα (11/2) σε συλλαλητήριο στην πλατεία με άλλους φορείς εργαζομένων για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων. Ολοκλήρωση (14/2) της καμπάνιας «Ένα τετράδιο για την Παλαιστίνη», το υλικό στέλνεται εκεί. Απόφαση συμμετοχής του Δ.Σ. στο αίτημα και της ΑΔΕΔΥ για διαγραφή του χρέους.

  •  Μάρτιος: Ανακοίνωση (3/3) για την καθυστέρηση των πληρωμών των αναπληρωτών. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε και μια συνολική αντιμετώπιση ορισμένων αιτημάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, διεκδικούμε: -Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στα σχολεία. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εκπαιδευτικούς-Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό.-20 μαθητές ανά τμήμα, δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Ανακοίνωση (5/3) για τη δανειακή σύμβαση στην οποία επισημαίνεται το ότι ως σύλλογος παλέψαμε εδώ και 5 χρόνια ενάντια στα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και τους 400 εφαρμοστικούς νόμους που συνοδεύουν την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους και εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην υπογραφή της νέας συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να επικρατήσει, καμιά λογική ανάθεσης ή παγίδευσης στην ηττοπαθή λογική ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Ανακοίνωση (9/3) για τη δημοκρατία στο σχολείο, όπου υπενθυμίζεται το γεγονός οι αγώνες που δώσαμε τα τελευταία χρόνια ενάντια στην αξιολόγηση μας δίδαξαν ότι ακόμη και οι πιο αντιδραστικές ρυθμίσεις γίνονται πραγματικά επικίνδυνες μονάχα όταν βρίσκουν υποστηρικτές ή έστω σιωπηλούς συνεργάτες, πρόθυμους να πειθαρχήσουν σε οτιδήποτε εντέλλονται από τους ανωτέρους τους εις βάρος των εκπαιδευτικών της δράσης και της σχολικής τάξης. Κάλεσμα του Δ.Σ. (31/3) στους αναπληρωτές. 



  •  Απρίλιος: Ενημέρωση για το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ανακοίνωση-καταγγελία (23/4) για τη νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τη λεηλασία των αποθεματικών του δημοσίου, η οποία θα οδηγήσει σε νέα συρρίκνωση των κοινωνικών δομών και φυσικά του δημόσιου σχολείου. Ανακοίνωση (23/4) συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους απλήρωτους εργαζόμενους του Νεωρίου. Κάλεσμα (27/4) για την εργατική Πρωτομαγιά. Ανακοίνωση (27/4) με θέμα τη σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και διεκδίκηση των αιτημάτων των αναπληρωτών: μόνιμοι μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών (γενική και ειδική), με μοναδικά κριτήρια το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Άμεση κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ . Κατάργηση του Ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου). Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 30/6/2010 και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας για τα χρόνια εργασίας τους.Πλήρη διαφάνεια και έγκαιρη καταγραφή και κοινοποίηση των λειτουργικών κενών. Προσλήψεις αναπληρωτών μόνο όπου προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 
  •  Μάιος: Εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συγκέντρωση στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου (1/5). Ανακοίνωση για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου και την εκλογή αντιπροσώπων στη Γ.Σ. της ΔΟΕ. Ανακοίνωση (3/5) για τη συνάντηση με το νέο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν.Αιγαίου. Δημιουργία αφίσας σε συνεργασία με άλλα σωματέια (Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και Σύλλογοι Π.Ε. Κυκλάδων) για ανάδειξη του αιτήματος της σταθερής και μόνιμης εργασίας για όλους. Ψήφισμα συμπαράστασης (5/5) για τη Δ.Κουτσούμπα. Ανακοίνωση (15/5) για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις Γ.Σ.