13 Σεπτεμβρίου 2016

Όλοι στην απεργία στις 15 Σεπτέμβρη . 12:00 συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου


Συνάδελφοι/ισσες,
Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά μέσα στα δεσμά των Μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής των περικοπών. Το Υπουργείο Παιδείας με συνεχείς εγκυκλίους επιδιώκει να θολώσει τα νερά, να συγκαλύψει τα πραγματικά κενά, να βγάλει χιλιάδες υπεράριθμους σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια να κάνει χρήση αυτού του προσωπικού κατά το δοκούν, παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και δημιουργώντας χαοτικές καταστάσεις.


 
 Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο και όλοι οι "υπεύθυνοι" μας εμπαίζουν για άλλη μια φορά. Είναι φανερό ότι οι αλλαγές που νομοθετήθηκαν το καλοκαίρι για τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και την Ειδική Αγωγή έχουν μοναδικό στόχο να εξοικονομήσουν προσωπικό. Για να υπηρετηθούν οι μνημονιακοί, ΕυρωEνωσιακοί και οι όροι της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, η κυβέρνηση επιλέγει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων με λιγότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, με περικοπή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και διάλυση των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών !!!! Το σχολείο, όμως, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εκπαιδευτικούς, διορισμούς και προσλήψεις! Η ευέλικτη χρήση του εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλύπτει τρύπες είναι βαθιά αντιπαιδαγωγική και αντιεκπαιδευτική, υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, ειδικά των φτωχών λαϊκών περιοχών, μετατρέπει το σχολείο από εκπαιδευτικό ίδρυμα, σε χώρο φύλαξης, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς!

Δε θα επιτρέψουμε! 
 
Η απάντηση σε αυτή την επίθεση, θα κρίνει το μέλλον της εκπαίδευσης, της νεολαίας και του λαού μας. Η έκβαση της αντιπαράθεσης, ακόμα και σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις δικές μας επιλογές. Κάθε συνάδελφος/ισσα έχει καθήκον να πάρει την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια του/της. Ο Σεπτέμβρης πρέπει να σηματοδοτήσει την έναρξη της σκληρής αντιπαράθεσης, που θα υπερβαίνει το πλαίσιο της διαμαρτυρίας, που θα φιλοδοξεί να είναι πολιτικά επικίνδυνη και κοινωνικά αποτελεσματική, που θα στοχεύει στην υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων της ζωντανής εκπαίδευσης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15/9 στις 12:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου