01 Νοεμβρίου 2016

Ψήφισμα συμπαράστασης για τους συναδέλφους Βαϊνά - Χρόνη
Το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετούς της Γ΄ Αθήνας, οι οποίοι έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011.
Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών αναφέρονται η "παράβαση καθήκοντος" και η "κατάχρηση εξουσίας" γιατί οι αιρετοί τους βαθμολόγησαν με χαμηλό βαθμό εξαιτίας των καταγγελιών που υπήρχαν εις βάρος τους για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας.

Τονίζουμε ότι οι αιρετοί είχαν δεσμευτεί σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄Αθήνας, να κρατήσουν αυτήν την στάση πολλούς μήνες πριν το 2011 και τις κρίσεις των διευθυντών και χωρίς να γνωρίζουν καν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι διευθυντές. Παρόμοια στάση κράτησαν και άλλοι συνάδελφοι/ισσες αιρετοί σε πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε όλη την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι οι υποψήφιοι διευθυντές βαθμολογήθηκαν με την χαμηλότερη βαθμολογία όχι επειδή υπήρχε κάποια "προσωπική διαφορά ή εμπάθεια" αλλά γιατί είχαν σε βάρος τους σοβαρές καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά από τα συνδικαλιστικά Σωματεία της Γ΄ Αθήνας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια που κρατά η δικαστική περιπέτεια των αιρετών έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης το οποίο απλώνεται σε ολόκληρη της Ελλάδα.

Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις. Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. και την ΑΔΕΔΥ να σταθούν αλληλέγγυες στο πλευρό των αιρετών Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη και να τους στηρίξουν συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά.


Συγκεκριμένα ζητάμε:

Να εκδοθούν άμεσα ανακοινώσεις συμπαράστασης από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ. Να αποφασιστεί η οικονομική και νομική κάλυψη των συναδέλφων.


Να κηρυχτεί στάση εργασίας την ημέρα της δίκης (14/11/16 και 2/2/17) και να παραστεί αντιπροσωπεία της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ στο δικαστήριο.