06 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση για Α ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ απειλούνται με ποινική δίωξη! Ο πρόεδρος, ο γραμματέας, η ταμίας του ΔΣ και ο διευθυντής της ΕΠΑΣ Σάμου, καλούνται ήδη να καταθέσουν-απολογηθούν, στα πλαίσια προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται με εντολή της εισαγγελίας και με αντικείμενο την κινητοποίηση στη ΔΔΕ Σάμου στις 16-17/9. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε μαζικά από τη συνέλευση του σωματείου, στα πλαίσια του απεργιακού μας αγώνα με στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των δικαιώματος των παιδιών για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους και των εργασιακών μας δικαιωμάτων . Να σταματήσει δηλαδή τις διαδικασίες εργασιακής εξόντωσης δεκάδων συναδέλφων μας και τη διάλυση των σχολείων που αυτές σημαίνουν.

Είναι φανερό ότι στα πρόσωπα των τεσσάρων αγωνιστών επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η πάλη του σωματείου που συμμετείχε και υπερασπίστηκε μαζικά και μαχητικά τον απεργιακό αγώνα μέχρι τέλους, αλλά και συνολικά οι αγώνες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και διεκδικούν δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά. Γι αυτό η επιχείρηση αυτή στρέφεται αντικειμενικά ενάντια σε όλα τα σωματεία, το λαό και τη νεολαία. Ενάντια στο δικαίωμα τους να αγωνίζονται και να διεκδικούν κόντρα στην πολιτική του συστήματος που προωθεί και επιβάλλει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Δεν δεχόμαστε να γίνει «νόμος» η αμορφωσιά, η εξαθλίωση και η ανεργία!
Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε προσπάθεια ποινικοποίης των αγώνων και οι διώξεις των αγωνιστών συναδέλφων της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ.
  • Κάτω τα χέρια από τη μαζική πάλη και τα σωματεία
  • Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν δικάζονται
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους