18 Φεβρουαρίου 2015

Συνδικαλιστική Συνδρομή 2014 2015



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ενημερωθήκαμε από τη δ/νση ότι η παρακράτηση των συνδρομών από τα μέλη του συλλόγου, μέσω της μισθοδοσίας, δεν προχώρησε. O αναπληρωτής διευθυντής πρωτοβάθμιας ζήτησε την ενυπόγραφη έγκριση από τον κάθε συνάδελφο για την παρακράτηση της συνδρομής του από τη μισθοδοσία. 

Το ΔΣ του συλλόγου κατέληξε να συγκεντρώσει την ενυπόγραφη συγκατάθεση των συναδέλφων για την παρακράτηση της συνδρομής του μέσω του εκκαθαριστή.
Το παραπάνω αφορά όσους συναδέλφους μισθοδοτούνται από τη δ/νση Κυκλάδων (μόνιμους και αναπληρωτές κρατικού προϋπολογισμού).
Οι αποσπασμένοι που έχουν οργανική σε άλλες περιοχές αλλά υπηρετούν στην περιοχή του συλλόγου και άρα καλύπτονται συνδικαλιστικά από το σύλλογο μας όσο και οι συνάδελφοι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ ή μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα πρέπει να καταβάλουν τη συνδρομή τους κατά τις αρχαιρεσίες του συλλόγου.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σε μια περίοδο που τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας είναι στο στόχαστρο της πολιτικής της Ε.Ε-ΔΝΤ πρέπει να απαντήσουμε με δυνατά σωματεία που θα μπορέσουν να ανατρέψουν λογικές συμβιβασμού και υποταγής να υπερασπιστούν το μισθό, τα δικαιώματα, τη δημόσια εκπαίδευση την αξιοπρέπεια όλων μας. Ο σύλλογος είμαστε εμείς και με τη συμμετοχή μας μπορούμε να καθορίζουμε το χαρακτήρα και τη δράση του.
Καταβάλλοντας τη συνδρομή μας
• Είμαστε μέλη του Συλλόγου, της Δ.Ο.Ε. και της ΑΔΕΔΥ
• Έχουμε τη συνδικαλιστική κάλυψη και προστασία της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας σε θέματα που άπτονται σε εργασιακά και θεσμικά δικαιώματά μας καθώς και σε περιπτώσεις αυθαιρεσιών της Διοίκησης.
• Έχουμε τη συνδικαλιστική κάλυψη και προστασία της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας
• Έχουμε νομική υποστήριξη της ΔΟΕ
• Έχουμε το δικαίωμα ομαδικών δικαστικών προσφυγών μέσω του Συλλόγου.
• Έχουμε το δικαίωμα άδειας απουσίας ΜΙΑ το χρόνο για συμμετοχή σε μια από τις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου (τη συγκεκριμένη ημέρα δεν κλείνουν τα σχολεία αλλά λαμβάνουν άδεια μόνο οι εκπαιδευτικοί μέλη του Συλλόγου).
• Αποκτούμε την κάρτα μέλους της ΔΟΕ με τις διευκολύνσεις που μας δίνει
Καλούμε όλους τους συνάδελφους να ανταποκριθούν άμεσα στη ενυπόγραφη δήλωση για την παρακράτηση των συνδρομών ανά σχολική μονάδα ώστε να προλάβουμε να τις καταθέσουμε στη δ/νση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι ενυπόγραφες δηλώσεις μπορούν να σταλούν με φαξ στο 4ο Δ.Σ Ερμούπολης ή στο μαίηλ του συλλόγου. Θυμίζουμε με βάση και το προηγούμενο έγγραφο που είχαμε στείλει, η παρακράτηση της συνδρομής θα γίνει από τη μισθοδοσία των μηνών Απρίλη -Μάη και είναι 15 ευρώ + 15 ευρώ για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και 10 + 10 ευρώ αντίστοιχα για τους αναπληρωτές. Επισυνάπτεται η σχετική φόρμα.