07 Νοεμβρίου 2017

Καταγγέλουμε τη στοχοποίηση συναδέλφου από την ακροδεξιά


Με αφορμή αρθογραφία του για το ζήτημα των παρελάσεων, ο συνάδελφος Σωτήρης Σκαρτσίλας, μέλος του ΔΣ του συλλόγου Αθηνά και πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, βρίσκεται στο στόχαστρο αναπαραγόμενων επιθέσεων από φασιστικά, χρυσαυγίτικα και ακροδεξιά ιστολόγια με χυδαίες εκφράσεις, εμφυλιοπολεμική ρητορική και απειλές, που έχουν προφανή στόχο την τρομοκράτηση και τη στοχοποίησή του. Μια στοχοποίηση, που γίνεται καταφανής με τη δημοσιοποίηση από τα ίδια φασιστικά blogs των στοιχείων του συναδέλφου, του τηλεφώνου του, της παράταξής του, αλλά και του συλλόγου Αθηνά, για τον οποίο παρατίθεται link με τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του.


Είναι φανερό πως η επίθεση και η στοχοποίηση αυτή εκδηλώνονται στο έδαφος της προκλητικής διατήρησης κι ενίσχυσης από την Κυβέρνηση ολόκληρου του νεοσυντηρητικού ιδεολογικού πλέγματος στην εκπαίδευση, αλλά και του κλίματος ανοχής και παρατεταμένης ατιμωρησίας απέναντι στις εγκληματικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και των φασιστικών συμμοριών. Oι επιθέσεις των τελευταίων ημερών, όπως ο ξυλοδαρμός της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη - συνηγόρου πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α, η επίθεση στο σπίτι του συναδέλφου εκπαιδευτικού Γιάννη Ρόμπα στον Πειραιά, η επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού μαθητή-πρόσφυγα και η διάλυση της παρέλασης μαθητών στη Σαντορίνη από τα τάγματα εφόδου είναι προϊόντα του κλίματος αυτού και της στοχοποίησης αγωνιστών, συνδικάτων και συνδικαλιστικών χώρων, εκπαιδευτικών, μεταναστών, προσφύγων αλλά ακόμη και μικρών παιδιών .

Aυτές οι επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας φοβίζουν! Συνεχίζουμε την εκπαιδευτική και κοινωνική μας δράση, για το σχολείο «των όλων και των ίσων» και τον αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση. Συνεχίζουμε να ορθώνουμε μέτωπο απέναντι στις εθνικιστικές, φασιστικές, ναζιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, τις μισαλλόδοξες και ρατσιστικές φωνές που δηλητηριάζουν την εκπαίδευση. Καταγγέλουμε τη στοχοποίησή του κι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο Σωτήρη Σκαρτσίλα για την επίθεση που δέχεται.