12 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α’ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – ΣΕΠΕ ΣΥΡΟΥ ΤΗΝΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Μυκόνου Τρίτη 13/9 στις 13:00

 

Τα ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και του ΣΕΠΕ Σύρου - Τήνου - Μυκόνου  μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα της στέγασης στο νησί της Μυκόνου αλλά και σε υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, καλούν την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 13:00 σε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Μυκόνου, εν όψει και του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα το απόγευμα (διαδικτυακά),με πρώτο θέμα το θέμα της στέγασης των εκπαιδευτικών στο νησί της Μυκόνου.

Γι’αυτό και η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 14:00.

 

Απαιτούμε:

·  Τα αρμόδια Υπουργεία και ο Δήμος Μυκόνου να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες: στη μίσθωση ξενοδοχείων, ξενώνων, κατοικιών για να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των συναδέλφων για στέγαση και διαμονή στο νησί της Μυκόνου. Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα σε βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση.

·   Να επανέλθει άμεσα η δυνατότητα καταβολής χρηματικού επιδόματος στέγασης και σίτισης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

· Να θεσπιστεί άμεσα επίδομα στέγασης και σίτισης και μετακινήσεων ύψους 300 ευρώ για όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις Κυκλάδες.

·  Ειδικά όλοι οι νησιωτικοί Δήμοι να λάβουν άμεσα μέτρα για την στέγαση των εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας τον νόμο 4483/2017, άρθρο 32, το οποίο αφορά στην στέγαση και την σίτιση των δημοσίων υπαλλήλων, σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας κάτω των 18.000 κατοίκων.

· Οι Δημοτικές Αρχές να απαιτήσουν από την πολιτεία, τα χρήματα που είναι αναγκαία, για την ενοικίαση κτιρίων, με σκοπό τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

·  Να ισχύσει άμεσα η δυνατότητα καταβολής χρηματικού επιδόματος για όλους τους νησιωτικούς Δήμους.

· Να συμπεριληφθούν άμεσα και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στη δυνατότητα πρόσβασης στο δικαίωμα στέγασης και σίτισης από τους Δήμους.

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

 

 

 

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

·         Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων

·         Π.Ε Σύρου - Τήνου - Μυκόνου