15 Σεπτεμβρίου 2022

Υπογράφουμε μαζικά τη Δήλωση της ΔΟΕ για απεργία - αποχή από μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου , ενάντια στην κατηγοριοποίηση μαθητών , εκπαιδευτικών και σχολείων συνεχίζεται.

Μαζί δώσαμε τη μάχη το προηγούμενο διάστημα, με συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία αποχή και με αξιοσημείωτη ένταση ακολούθως με τα ενιαία κείμενα, που στα σχολεία των Κυκλάδων πλησίασαν το 70% και πανελλαδικά ξεπέρασαν τις τρεισήμισι χιλιάδες σχολικές μονάδες. Μαζί θα συνεχίσουμε συλλογικά κι αγωνιστικά!

Μαζί θα προασπίσουμε τις αξίες της  ισότητας και της δημοκρατίας στους συλλόγους διδασκόντων , την παιδαγωγική μας ελευθερία, τον σεβασμό και την εκτίμησή μας προς τις/τους συναδέλφους μας , την ίδια την επαγγελματική και προσωπική μας αξιοπρέπεια.

Με βάση την τελευταία απόφαση της Ομοσπονδίας μας καλούμε:

α) τις / τους Δντριες/ Δντες και προϊσταμένες να μην ορίσουν μέντορες και συντονιστές, παίζοντας το παιχνίδι του ΥΠΑΙΘ , το  " διαίρει και βασίλευε" εντός των συλλόγων διδασκόντων (Σ.Δ)

β) όλες και όλους τις/τους υπόλοιπους συναδέλφους να μη συνεργήσουν στη διάσπαση και στον διαχωρισμό των Σ.Δ , στην υποτίμηση των ίδιων των συναδέλφων, αλλά να συνεχίσουν να εργάζονται με πνεύμα ανιδιοτελούς συνεργασίας και συναδελφικής αλληλεγγύης, υπερασπιζόμενοι την αναγκαιότητα του κατάλληλου παιδαγωγικού και μαθησιακού κλίματος.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ , ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ

Για το Δ.Σ

                        Ο Πρόεδρος  

                                                           

Αναστάσιος  Μουκατεμίδης - Ιωαννίδης

 

                                    Η  Γραμματέας

 

                                 Αικατερίνη Ξενάκη