06 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ψήφισμα υπέρ των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» και κατά της αστυνομικής βίας

 


Οι Σύλλογοί μας καταγγέλλουν την άγρια αστυνομική επίθεση, με χημικά, ξύλο,  τραυματισμούς και συλλήψεις, που πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 31/8 ενάντια στους απεργούς του εργοστασίου Μαλαματίνα και όσες και όσους τους συμπαραστάθηκαν. Κατά την επίθεση οι αστυνομία τραυμάτισε τουλάχιστον  5 απεργούς, μέλη της διοίκησης του σωματείου και αλληλέγγυους.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ, με την καθοδήγηση στελεχών της εταιρίας, προχώρησαν στη βίαιη αυτή επίθεση προκειμένου να βάλουν απεργοσπάστες στο εργοστάσιο για να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων  που παλεύουν για την ανάκληση των 15 άδικων απολύσεων που όλοι είναι μέλη του σωματείου, την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που απροκάλυπτα συντάσσεται με τα εργοδοτικά συμφέροντα και τα υπερασπίζεται, χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και εισαγγελείς. Αντίθετα, για τους εργαζόμενους επιφυλάσσουν φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση και άφθονη καταστολή, όταν παλεύουν για τα δικαιώματά τους και δε σκύβουν το κεφάλι. Να μην τους το επιτρέψουμε!

Έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους, αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Οι εργαζόμενοι της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης.

Η ανάγκη της μαζικής κι έμπρακτης αλληλεγγύης όλων των σωματείων και των συλλογικοτήτων του λαού πρέπει να δυναμώσει.

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς της «Μαλαματίνα».

Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

Να φύγουν τα ΜΑΤ και η αστυνομία και να γυρίσουν οι απολυμένοι στη δουλειά.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα με ικανοποίηση των εργατών !

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

 

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

  • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου - Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  • Σύρου - Τήνου - Μυκόνου