06 Μαρτίου 2012

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου σας προσκαλεί την Πέμπτη 08/03 στις 21:30 και την Παρασκευή 09/03 στις 19:00 στον Κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ στην προβολή της ταινίας " Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα".

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

POULET AUX PRUNES / CHICKEN WITH PLUMS Κοινωνική, Έγχρ., Διάρκεια: 91'

Παραγωγή: Γαλλία - Γερμανία - Βέλγιο Σκηνοθεσία: Μαρζάν Σατραπί, Βενσάν Παρονό
Πρωταγωνιστούν: Ματιέ Αμαλρίκ, Εντουάρντ Μπαέρ, Μαρία Ντε Μεντέιρος, Κιάρα Μαστρογιάνι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι

Κοινωνικές 2011
Περίληψη
Το «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα», είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Ιρανής σκηνοθέτιδος σε συνεργασία με τον Βινσέντ Παρονό, μετά το Περσέπολις. Ταινία βασισμένη σε δική της δημιουργία, το ομώνυμο εικονογραφημένο μυθιστόρημα, το οποίο κέρδισε και το πρώτο βραβείο το 2005 στο φεστιβάλ του Angouleme.
Υπόθεση
Τεχεράνη 1958. Ο Νάσερ Αλι Χαν, ο πιο γνωστός βιολιστής, βρίσκεται με σπασμένο βιολί. Αδυνατώντας να βρει άλλο για να το αντικαταστήσει, νιώθει αβάσταχτη τη ζωή του χωρίς μουσική. Μένει ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και βυθίζεται όλο και πιο βαθειά στις ονειροπολήσεις της νιότης του αλλά και στα όνειρα για το μέλλον των παιδιών του. Κατά στη διάρκεια των εβδομάδων που θα ακολουθήσουν, και καθώς τα κομμάτια αυτής της συναρπαστικής ιστορίας αρχίζουν να πλάθουν ένα αρμονικό σύνολο, μαθαίνουμε το συγκινητικό του μυστικό και κατανοούμε το βάθος της απόφασής του να εγκαταλείψει τη ζωή για τη μουσική και την αγάπη.