21 Σεπτεμβρίου 2014

Απεργία Τρίτη 23/ 9. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου


Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά από προσφυγή της κυβέρνησης να κηρύξει ως παράνομη και καταχρηστική την «αποχή-απεργία» που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης, είναι πολιτική πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική. Επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες στο δημόσιο, διότι ετοιμάζουν το νέο μισθολόγιο που συνδέει την αμοιβή με την αξιολόγηση και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Για την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη τους, οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν αντεργατικές ρυθμίσεις. Επιδιώκουν σε ένα διαλυμένο δημόσιο σχολείο, το οποίο λειτουργεί, μόνο διαμέσου της φιλανθρωπίας των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, να ενοχοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς και τις σχολικές μονάδες για την περιστολή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. 
 

Το σκεπτικό και η απόφαση του δικαστηρίου, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν ως απεργιακό αίτημα την κατάργηση νόμων, είναι εξαιρετικά αντιδραστικό και επικίνδυνο. Πρέπει να θέσει σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όλο το λαϊκό κίνημα και να αποτελέσει την αφετηρία ασυμβίβαστων απεργιακών αγώνων διάρκειας, με προοπτική την κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων για την αξιολόγηση και το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ.

Ο σύλλογος μας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Τρίτη 23/9 και στο απεργιακό συλλαλητήριο των σωματείων στις 10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Συμμετέχουμε στις έκτακτες γ.σ συνελεύσεις του συλλόγου μετά τη σχετική εισήγηση της ΔΟΕ : στην Τήνο την Παρασκευή 26/9 στις 18:30 στο 2ο Δ.Σ Τήνου, την Τρίτη 30/9 στις 18:30 στο 2ο Δ.Σ Μυκόνου και την Πέμπτη 2 / 10 στις 18:30 στο 4ο Δ.Σ Ερμούπολης.