28 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα τετράδιο για τη Γάζα . Συμμετέχουμε στην καμπάνια αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό.




Λένε πως “Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες Λέξεις”. Η εικόνα της μικρής Παλαιστίνιας στη Γάζα που μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού της ψάχνει να βρει στα ερείπια τα βιβλία και τα τετράδια της αποτυπώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο τη θηριωδία του σύγχρονου ιμπεριαλισμού.

Μέχρι στιγμής 565 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 3 χιλιάδες τραυματίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς 277 σχολεία. Ισραήλ-Ευρωπαϊκή Ένωση-ΝΑΤΟ αιματοκυλούν το λαό της Παλαιστίνης. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλάι της δολοφονικής κυβέρνησης του Ισραήλ. Υπογράφει μαζί της συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας, είναι συνένοχη.

Μόνο η παγκόσμια διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών μπορεί να σταματήσει το δολοφονικό χέρι των ιμπεριαλιστών.

Είναι χρέος κάθε εκπαιδευτικού, αλλά και κάθε προοδευτικού ανθρώπου να σταθεί στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και των αγώνων του για ανεξαρτησία ενάντια στην κατοχή και την καταδυνάστευση.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων :
  • να μετατρέψουν το κάθε σχολείο, τη κάθε γειτονιά σε ορμητήριο αλληλεγγύης για τα παιδιά και το λαό της Παλαιστίνης.
  • να ανταποκριθούν στην καμπάνια αλληλεγγύης, που γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της FISE (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών), σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Σε αυτή την κατεύθυνση :

1. Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, μαρκαδόρους, γραφική ύλη κ.α σε κάθε σχολείο του Συλλόγου μας, μέχρι τις 21 Οκτώβρη και στη συνέχεια τα παραδίδουμε στο Σύλλογο μας ώστε να αποσταλούν στη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

2. Συζητάμε με τους μαθητές μας τα πραγματικά αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, για το δίκαιο αγώνα τους για πατρίδα και ανεξαρτησία. Οργανώνουμε εκθέσεις ζωγραφικής, διδακτικές δράσεις και ό,τι άλλο κρίνει χρήσιμο κάθε συνάδελφος.




Πάρε κι εσύ θέση.

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!