21 Απριλίου 2013

Πέμπτη 25/4 στις 18:30 στην Πλατεία Μιαούλη. Συλλαλητήριο για το δημόσιο σχολείο




Η τρικομματική κυβέρνηση των Μνημονίων και του ευρωμονόδρομου προσπαθεί να διαλύσει ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά, υπονομεύοντας τις κατακτήσεις της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Στην εκπαίδευση, σχεδιάζουν τον υποβιβασμό σχολείων και τη σύμπτυξη τμημάτων, την περικοπή στη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, τις απολύσεις 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, την αύξηση του ωραρίου και την επαναφορά του επιθεωρητισμού.




Οι ελιγμοί του Υπουργείου Παιδείας και οι καθησυχαστικές δηλώσεις του υφυπουργού στο κοινοβούλιο, δεν μπορούν να αποκρύψουν τα όσα η συγκυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει στα πλαίσια του Μνημονίου, όπου υπάρχουν ρητές δεσμεύσεις για μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου. Μια πολιτική, άλλωστε, που εφαρμόζεται σε όλο το εύρος του δημοσίου και των κοινωνικών του υπηρεσιών, με την επιχειρούμενη απόλυση 15.000 εργαζομένων στο δημόσιο, το κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, την υποβάθμιση των νοσοκομειακών μονάδων και τη διάλυση των ασφαλιστικών συστημάτων. Η έννοια του κοινωνικού και μορφωτικού δικαιώματος δαιμονοποιείται στο όνομα του “οικονομικού εξορθολογισμού” της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, των δύο δηλαδή βασικών αιτιών της σημερινής βαθύτατης καπιταλιστικής κρίσης.

Η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των κοινωνικών δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλου του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, για την ανατροπή των μνημονίων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της Σύρου, όλα τα σωματεία εργαζομένων, κάθε γονέα και εργαζόμενο και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε συλλαλητήριο για την υπεράσπιση των μορφωτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων την Πέμπτη 25 Απρίλη στις 18:30 στην Πλατεία Μιαούλη.
Παλεύουμε για :


Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά . Καμιά κατάργηση οργανικής θέσης – καμιά αύξηση ωραρίου – καμιά υποχρεωτική μετακίνηση


Όχι στην αξιολόγηση χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και την ταξική κατηγοροποίηση των σχολικών μονάδων

· Καθιέρωση 20 μαθητών ανώτερο αριθμό ανά τμήμα για τις τάξεις Γ’, Δ’, Ε’, Στ’ και 15 για Α’, Β’ δημοτικού και νηπιαγωγείο. Κανένα προνήπιο εκτός προσχολικής εκπαίδευσης.

· Ενίσχυση των δημόσιων δομών της ειδικής αγωγής.


Ενιαίο 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή


Καμιά υποβάθμιση των νοσοκομειακών μονάδων, αύξηση των δαπανών για την υγεία, δημόσιες δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό.