18 Απριλίου 2013

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δ.Σ Ερμούπολης . Όχι στον υποβιβασμό των σχολικών μονάδων


Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας  που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες , ζητήθηκε  από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης  να εκφράσουν την άποψη τους για την οργανικότητα των σχολικών μονάδων της περιοχής τους .

Τι κρύβεται πίσω από αυτό το έγγραφο;


Η πρόθεση  της κυβέρνησης να εξοικονομήσει χρήματα από τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της παιδείας, μέσα στη γενική προσπάθεια της να συρρικνώσει το δημόσιο τομέα. Δεν έφτανε φαίνεται η προσπάθεια  συγχώνευσης και κατάργησης σχολικών μονάδων , οι ανακοινώσεις στα ΜΜΕ για μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν   την επόμενη σχολική χρονιά, ήλθε και η  εντολή για να εκτιμηθεί η οργανικότητα κάθε σχολείου που σημαίνει λογαριάζω τον αριθμό των μαθητών του και διαιρώ δια 25, μαθητές που αναλογούν σε κάθε τάξη.

Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει πως αντί να πηγαίνουμε μπροστά, γυρίζουμε χρόνια πίσω σε  σχολεία με μεγάλα τμήματα. Σε σχολεία που τα παιδιά με παρόμοιους υπολογισμούς θα είναι πολύ περισσότερα από 25  στην τάξη και που φυσικά δε θα ανταποκρίνονται στο αίτημα των γονέων  για καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών τους.

Ως γονείς που έχουμε απαίτηση για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους χωρίς διακρίσεις, διαφωνούμε με αυτή την τακτική, απαιτούμε να παραμείνουν  τα σχολεία του νησιού μας και όλα τα σχολεία της χώρας όπως έχουν, να μη γίνονται οι μαθητές αριθμοί σε λογιστικά βιβλία   και να φροντίσει το Υπουργείο  να υπάρχουν βιβλία και εκπαιδευτικοί για όλα τα παιδιά.