02 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση για τη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

    
    Την Τετάρτη 28/8 το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Σύρου-Τήνου-Μυκόνου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας και να λάβουν γνώση των θέσεων του επίσημου εκπροσώπου της κυβερνητικής πολιτικής στη Σύρο. Σε μια σειρά ερωτημάτων που του ετέθησαν ουσιαστική απάντηση δε δόθηκε σε τίποτα.
    Πιο συγκεκριμένα, για το ζήτημα των παράνομων μετατάξεων συναδέλφων από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τις ελάχιστες έως και μηδαμινές αποσπάσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος κι έχουν καθυστερήσει δραματικά κρατώντας σε ομηρία ζωές και οικογενειακούς προγραμματισμούς, αναμένει κι εκείνος τα αποτελέσματα και απλώς καταλαβαίνει τα προβλήματα των συναδέλφων, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Αναφορικά με το αν θα πρέπει οι συνάδελφοι που έχουν ζητήσει απόσπαση να παρουσιαστούν στην οργανική τους θέση, αν και δεν είναι δική τους η υπαιτιότητα της καθυστέρησης των αποσπάσεων και παρ’ όλη την οικονομική δυσπραγία που όλοι αντιμετωπίζουμε, απάντησε πως πρέπει να παρουσιαστούν εκεί που ανήκουν οργανικά.
   Τέλος, όσον αφορά στα κενά που θα δημιουργηθούν αναπόδραστα στους κλάδους των δασκάλων και των νηπιαγωγών ακόμη και μετά από την πρόσληψη των αναπληρωτών, απάντησε ότι τον ενδιαφέρει να ανοίξουν τα σχολεία με κάθε τρόπο. Οδηγούμαστε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι θα αναγκαστούμε μέσα σ’ αυτήν την πιο δύσκολη και ζοφερή σχολική χρονιά των τελευταίων χρόνων να ζήσουμε υποβιβασμούς σχολείων, πιθανές συμπτύξεις, γιατί όχι και συνδιδασκαλίες, καθώς οι αριθμοί δε θα βγαίνουν. Το υπουργείο και οι θρασύτατα κυνικές, κυβερνητικές επιλογές θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο ότι οι επικείμενες σαρωτικές αλλαγές στα σχολεία είναι ορθολογικά επιβεβλημένες. Χρέος μας αποτελεί να αντιδράσουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι αποδεικνύοντας στην κοινωνία πως ο οποιοσδήποτε υποβιβασμός σχολείου είναι υποβιβασμός της ζωής του μέλλοντός μας, των παιδιών μας. Από αυτή την άποψη δεν μπορούν να υπάρχουν αυταπάτες για τις κυβερνητικές επιλογές. Αγωνιστική συσπείρωση για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ, μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις που θα ανακοινώσει άμεσα ο σύλλογος.