09 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ 11 ΜΑΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 11 ΜΑΗ
Τετάρτη 11 Μάη 11:30 στην Πλατεία Ηρώων



Συνάδελφε/ ισσα

Με πρόσχημα τα «νέα» ελλείμματα η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίον των κατακτήσεων του λαού με νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων: μείωση μισθών και συντάξεων, τσεκούρωμα επιδομάτων, κατάργηση ωραρίων, Συλλογικών Συμβάσεων, νέα φορολογικά βάρη, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα, δήθεν «αξιοποίηση» δημόσιας περιουσίας. Ετοιμάζουν νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό με την κατάργηση των Βαρέων κι Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), την απαλλαγή της εργοδοσίας από ασφαλιστικές εισφορές, πετσοκόβουν τις επικουρικές συντάξεις. Στα νησιά μας ετοιμάζουν μαζί με τον κυβερνητικό περιφερειάρχη τα τοπικά «σύμφωνα απασχόλησης» με ακόμη χαμηλότερα μεροκάματα. Τα δημόσια νοσοκομεία οδηγούνται στην πλήρη απαξία προς όφελος των ιδιωτικών πολυκαταστημάτων «υγείας» ενώ εκατοντάδες φάρμακα και εξετάσεις δεν καλύπτονται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία. Στο τομέα της εκπαίδευσης, μετά τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, ετοιμάζουν το νέο αυταρχικό σχολείο της αγοράς, το σχολείο των μάνατζερ και των επιθεωρητών.

Τα 75 δις ευρώ που θέλει να μαζέψει η κυβέρνηση για το πρόγραμμα δημοσιονομικής «εξυγίανσης» , θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να τα αρπάξει από το εργατικό – λαϊκό εισόδημα προς όφελος του κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρήσεων. Όλα τα άλλα περί προστασίας αδυνάτων, πάταξης της φοροδιαφυγής και άλλα παραμύθια είναι τόσο αληθινά όσο και οι δηλώσεις Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν»… Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του ΔΝΤ για τις μεθοδεύσεις πτώχευσης των εργαζομένων της χώρας από τον Νοέμβρη του 2009, μας αποδείχνουν αυτό που οι συνεπείς ταξικές φωνές στο εργατικό και λαϊκό κίνημα έλεγαν από καιρό : τα κυβερνητικά μέτρα πτώχευσης των εργαζομένων ήταν προαποφασισμένα από την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της υπαλλήλους στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από χρόνια, ενώ το έλλειμμα και το χρέος αποτέλεσαν απλά το πρόσχημα. Άλλωστε παρόμοια μέτρα εφαρμόζουν σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ακόμη και τις πιο ισχυρές.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών και των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Η πολιτική αυτή ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ αλλά οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο και καταστροφή των συμφερόντων των εργαζομένων.

Συνάδελφε/ισσα, η πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας μπορεί να ανατραπεί!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Μέσα από την οργανωμένη πάλη, το συντονισμό των πρωτοβάθμιων ταξικών σωματείων, την εργατική αλληλεγγύη και την ανάπτυξη αποφασιστικών αγώνων με διάρκεια και προοπτική νίκης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος ! Γι’ αυτό χρειάζεται να απορρίψουμε τις φωνές, ακόμα και μέσα από συνδικάτα με συμβιβασμένες ηγεσίες, που ζητάνε μια καλύτερη διαχείριση της μιζέριας, που ζητάνε από τους εργαζόμενους να μην σηκώσουν κεφάλι. Οι ξεπουλημένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και όσες δυνάμεις σε σωματεία και εργατικά κέντρα τους στηρίζουν, χρόνια τώρα είναι ευθυγραμμισμένες με την κεντρική πολιτική γραμμή του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, αφού προβάλλουν ως διέξοδο την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που είναι η «μαύρη τρύπα» που «γέννησε την οικονομική κρίση. Κρύβουν την αλήθεια, ότι όλα τα μέτρα που παίρνονται ήταν στο πρόγραμμα και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί αυτό απαιτούσε το συμφέρον των μονοπωλίων. Οι συνδικαλιστικοί συνομιλητές και κλακαδόροι της κυβερνητικής πολιτικής δεν μπορούν να εκφράσουν τις σύγχρονες εργατικές ανάγκες. Σκορπούν στον εργαζόμενο κόσμο την απογοήτευση και την παραίτηση από κάθε συλλογική διεκδίκηση.
Συνάδελφοι/ ισσες,

Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική απεργία της 11 Μάη και συνεχίζουμε τον αγώνα με σκοπό να μην ψηφιστεί το νέο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος, για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης- Ε.Ε-ΔΝΤ.