11 Μαΐου 2011

Δελτίο τύπου του Συντονιστικού για την κρατική καταστολή



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


ΠΡΙΝ ΠΕΣΟΥΝ ……ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ !


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ





Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Ν. Κυκλάδων καλεί σε παλλαϊκό συλλαλητήριο

Την Πέμπτη 12 Μάη στις 19:00 το απόγευμα στην Πλατεία Μιαούλη
.




Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Ν. Κυκλάδων καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων, κατ΄ εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στην απεργιακή διαδήλωση της Αθήνας στις 11 Μάη. Χιλιάδες διαδηλωτές των απεργιακών μπλοκ βρέθηκαν αναίτια αντιμέτωποι με τόνους χημικών, χτυπήματα με γκλομπ και συλλήψεις. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι ο τραυματισμός δεκάδων διαδηλωτών. Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η περίπτωση 30χρονου διαδηλωτή που διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε κωματώδη κατάσταση, λόγω ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας έπειτα από διπλό δολοφονικό χτύπημα των δυνάμεων καταστολής. Η κατάσταση του είναι κρίσιμη και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ καταφεύγει στην τρομοκράτηση ενός ολόκληρου λαού, προκειμένου να υλοποιήσει τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της πτώχευσης των εργαζομένων συνοδεύεται από την απροκάλυπτη κρατική βία, απέναντι σε όσους/ες αντιστέκονται. Στις 11 Μάη κατέρρευσε και το τελευταίο δημοκρατικό προσωπείο της πιο αντιλαϊκής και αυταρχικής κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες και κατακτήσεις.

Αν νομίζουν, όμως, ότι με την ωμή κρατική βία θα επιβάλλουν την αντιλαϊκή τους πολιτική είναι γελασμένοι. Η πορεία προς την κοινωνική κόλαση θα ανακοπεί. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και κάθε δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας θα βάλει ένα τέρμα στο κυβερνητικό πρόγραμμα της κοινωνικής οπισθοδρόμησης. Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε για τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα της εποχής μας. Το δίκιο όλων των καταπιεσμένων: των ανέργων, των απολυμένων, των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Όλοι/ες στο δρόμο για ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής, για να πληρώσει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές την κρίση του καπιταλισμού.



Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Ν. Κυκλάδων καλεί σε παλλαϊκό συλλαλητήριο

Την Πέμπτη 12 Μάη στις 19:00 το απόγευμα στην Πλατεία Μιαούλη.