01 Μαρτίου 2021

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

 Οι Κυκλαδικοί Σύλλογοι Π.Ε., πληροφορούμενοι για τη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων, αναμένουν την αυτονόητη παραίτηση όλων, ιδιαίτερα των "εκλεγμένων", πράξη στην οποία έχουν ήδη προβεί οι άλλοι "εκλεγμένοι" συνάδελφοι, τόσο στο ανώτερο επίπεδο (ΚΥΣΠΕ) όσο και στα ΑΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ  όλης της χώρας.


Είναι μια πράξη σεβασμού των συλλογικών αποφάσεων και αγώνων, μια πράξη σεβασμού του 95% των συναδέλφων, μια πράξη σεβασμού της ίδιας της υπογραφής τους, μιας και είχαν υπογράψει την απόσυρση των ψηφοδελτίων τους απ' τις "ηλεκτρονικές" εκλογές - παρωδία.

 Συνολικά καλούνται, έστω και την ύστατη ώρα, όσες και όσοι ορίσθηκαν ή "εκλέχτηκαν" να παραιτηθούν, αναλογιζόμενες/οι πως αυτά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν έχουν καμιά πραγματική και ηθική νομιμοποίηση και αντιβαίνουν όχι μόνο στις συλλογικές και παραταξιακές αποφάσεις, αλλά κυρίως στην καθολική βούληση των συναδέλφων.

Σε αντίθεση περίπτωση, με βάση τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε ((αρ.πρ.1142/9-1120 και 1241/4-01-21), αυτόματα θέτουν τους εαυτούς τους απέναντι απ' τους συναδέλφους και αναγκάζουν τα σωματεία να πάρουν όλα τα προβλεπόμενα πειθαρχικά μέτρα.

 Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

·        Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»

·        Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

·        Πάρου –Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

·        Σύρου – Τήνου – Μυκόνου