17 Μαρτίου 2021

ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ


Στην οξυμένη αυτή φάση της πανδημίας, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζει να κωφεύει στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, προκειμένου όλες οι εκπαιδευτικές δομές να παραμείνουν ανοιχτές και η λειτουργία των σχολείων να είναι ασφαλής για όλους.

Τη στιγμή, μάλιστα, που το Υπ. Παιδείας δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στις γενικές δομές εκπαίδευσης, είναι υποκριτικό και επικίνδυνο να ισχυρίζεται ότι μπορεί να την εγγυηθεί στις ειδικές δομές, όταν πολύ περισσότερο σ’ αυτές δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικά πρόσθετο μέτρο.


Η κατάσταση πλέον, είναι δραματική και δυστυχώς το θέμα δεν είναι μόνο παιδαγωγικό ή εκπαιδευτικό. Είναι ζήτημα ζωής. Τα ειδικά σχολεία λοιπόν εκπέμπουν SOS! Δεν γίνεται να παραμένουν ανοχύρωτα και ανοικτά χωρίς κανένα απολύτως μέτρο.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
 κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

Απαιτούμε:

– Να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιστημονικού προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων για τα ειδικά σχολεία. Να υλοποιηθούν όλες οι προτάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος για ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή ειδικά σχολεία.

– Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!

– Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.

– Να έχουν όλα τα σχολεία σχολικό Νοσηλευτή!

– Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

– Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

– Να παρθούν μέτρα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στη μεταφορά των μαθητών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια και να μειωθεί ο αριθμός των μεταφερόμενων μαθητ(ρι)ών ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος. Διεκδικούμε αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν σχολικές μεταφορές με οχήματα που να είναι αποκλειστικής χρήσης από τα σχολεία.

- Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω κλεισίματος του σχολείου, είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

– Άδειες στους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς τους περιορισμούς που βάζει η υπουργική απόφαση.

– Να τοποθετηθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό (Εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ-ΕΒΠ- καθαριότητας) στα Ειδικά Σχολεία με πρόβλεψη για την αναπλήρωση των εργαζομένων που βρίσκονται ή θα βγουν σε άδεια.

– Να υπάρχει επάρκεια σε όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ!