18 Μαρτίου 2021

Ανυποχώρητος αγώνας για δημόσια Υγεία και Παιδεία, ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι ,

Έναν και πλέον πια χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και είναι πλέον απόλυτα φανερό ότι η διαχείρισή της από την κυβέρνηση σε τίποτα δεν σχετίζεται με τη διακοπή της εξάπλωσης του ιού. Οι απαγορεύσεις, η άγρια καταστολή, τα πρόστιμα και οι διώξεις κάθε φωνής αντίστασης και διαμαρτυρίας έρχονται ως απαραίτητο συμπλήρωμα της απουσίας κάθε ουσιαστικού μέτρου προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στις όποιες επικοινωνιακού τύπου εξαγγελίες δε συμπεριλαμβάνεται καμία ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και καμία σημαντική αύξηση των απαραίτητων Μ.Ε.Θ, αφού αυτό που σχεδόν πάντα συμβαίνει είναι η μετατροπή ολόκληρων νοσοκομείων σε κλινικές μιας νόσου. Αυτό, όμως, που πραγματικά αναδεικνύει το μέγεθος του κυβερνητικού εμπαιγμού και των ιδεοληπτικών αγκυλώσεων είναι η σθεναρή μέχρι και σήμερα απροθυμία του κυβερνητικού επιτελείου να προχωρήσει στην αυτονόητη επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ενώ συνεχίζεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στους χώρους εργασίας, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και να θρηνούμε καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας.


Την ίδια στιγμή στο χώρο της Παιδείας, και ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά για περισσότερο από μισό χρόνο (κι ένα χρόνο τώρα τα Πανεπιστήμια), λόγω της πεισματικής άρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ. για λήψη και του παραμικρού ακόμη μέτρου για την ασφαλή λειτουργία σχολείων και σχολών, η κυβέρνηση θεσμοθετεί τον επιπλέον συνωστισμό (αύξηση αριθμού μαθητών ανά τμήμα και σχεδόν ταυτόχρονη ώρα αποχώρησης σε νηπιαγωγεία και δημοτικά) και το ένα αντιεκπαιδευτικό μέτρο μετά το άλλο: αξιολόγηση, τηλε-“εκπαίδευση” και κάμερες στην τάξη, εξίσωση πτυχίων κολεγίων με πανεπιστημιακούς τίτλους, τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών, αύξηση ωραρίου στα νηπιαγωγεία, τράπεζα θεμάτων, τους νέους φραγμούς για την πρόσβαση στα ΑΕΙ και πρόσφατα την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Αυτό που φυσικά λείπει από την ατζέντα των κυβερνητικών ρυθμίσεων είναι οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για τα δεκάδες χιλιάδες κενά, η εύρεση/διαμόρφωση νέων σχολικών χώρων για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων και γενικά μέτρα για την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

Το μόνο που επιτρέπουν τελικά στο λαό είναι να πηγαίνει (εφόσον έχει) στη δουλειά και το σουπερμάρκετ και στη συνέχεια να κλείνεται στο σπίτι του, παρακολουθώντας την κυβερνητική προπαγάνδα των καλοπληρωμένων καναλιών, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση περνάει το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο: για την εργασία, την ασφάλιση και τις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, την περιβαλλοντική καταστροφή και την αμφισβήτηση/κατάργηση στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων, ταυτόχρονα με την καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και την αμφισβήτηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση δεν βρίσκει λεφτά για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, για τη στήριξη των ανέργων, των χαμηλόμισθων εργαζόμενων και των μικροεπαγγελματιών, αλλά δεν φείδεται κονδυλίων για την οικονομική στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων, για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών και δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας ή για και την ενίσχυση των φιλικών ΜΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι/ες και η νεολαία δεν τρομοκρατούμαστε από τον κρατικό αυταρχισμό και την άγρια καταστολή, δεν περιστέλλουμε τους αγώνες μας, δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα όλων σε μια ζωή αξιοβίωτη!

Τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18/03 το απόγευμα στην Ερμούπολη (πλατεία Μιαούλη 5:30 μ.μ.)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Επαναλειτουργία του δημόσιου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, με επάρκεια προσωπικού και μέσων.
  • Συνταγογράφηση από τον ΕΟΠΥΥ των τεστ και όλων των αδειοδοτημένων φαρμάκων.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙ.ΠΕ. και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Όλες και όλοι στον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα!

Για ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ -

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή